Mitä tapahtui?

Mtv3_120413

Olen nyt katsonut Maikkarin eilisiltaisen metrojutun kolmeen kertaan. Ymmärrän vähemmän ja vähemmän.

Haastatellut ranskalaiset puhuvat kyllä asiaa. Turvallisuusasiantuntija Henri Brzezinski kertoo Maikkarin uutisille saman kuin HBL tällä viikolla: ”Brzezinski epäilee myös, ettei Suomi noudata EU-lakeja, sillä meillä ei ole metroa varten täysin riippumatonta valtiollista valvontaelintä, joka päättää ja arvioi itsenäisesti, onko turvallisuuskriteerit täytetty.” Lyonin metron johtaja komppaa.

Jutusta ei selviä miksi juuri Brzezinskiä jututetaan. Ja juuri siksi apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri pääsee hymyillen kommentoimaan, että näitä asiantuntijoita nyt riittää joka junaan.

Brzezinski on hyvä, relevantti haastateltava. Hän toimi Ranskan lakien mukaan informoidessaan monta vuotta sitten Helsingin kaupungintaloa metron turvallisuusongelmista. Meillä ei ole säädöksiä siitä, miten turvaexpertin pitää toimia havaitessaan yleisen turvallisuuden vaarantavia epäkohtia.

Brzezinski tutustui Helsingin metron tilanteeseen hankintakilpailuun osallistuneen yrityksen pyynnöstä, kun tarvittiin ulkopuolisen asiantuntijan lausunto.

Pekka Sauri pääsee siis luvattoman helpolla. Ei kysymyksiä julkisuuslaista eikä oikein edes mönkään menneestä julkisesta hankinnasta. Sen sijaan jotain Espoon pysäkeistä.

Katso itse. Juttu alkaa noin kohdasta 4 min 45 sek. Kymppiuutiset 13.4: http://m.katsomo.fi/katsomo/?progId=117388

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s