Voi voi kun lähti lapasesta

Tulee mielenkiintoinen päivä. Ensin HKL:n johtokunta osoittaa että se on tullut järkiinsä. Kertoo tj Matti Lahdenranta mitä tahansa, niin nyt otetaan viikon aikalisä jonka jälkeen Siemenssopimus sanotaan lopullisesti irti. Tietojeni mukaan sekä puheenjohtaja että varapj ovat nyt asiasta samaa mieltä. Konsensus löytyi ilmeisesti lakipykäliä tutkimalla.

Kotvan kuluttua kokoontuu eräs toinenkin luottamushenkilöryhmä. Tarkastuslautakunta pitää vuosittaisen prenikojenjakotilaisuutensa kello 10 kaupungintalolla. Vaikea nähdä etteikö HKL mainittaisi täälläkin.

Jos joku luulee että tämä oli nyt tässä niin hän on väärässä. Loppua ei näy ja alkukin on entistä tiheämmässä sumussa. Alkaa asia kuin asia kiinnostaa kun asiakirjapyyntöihin ei vastata ja virallinen historiankirjoitus sekä eräiden päättäjien muisti toimii valikoidusti.

Epävirallisia arvioita riittää. Tässä yksi. Kilpailutus Helsingin metron automatisoinnista meni uusiksi keväällä 2006 Siemensin saatua edellisenä syksynä hoidettavakseen Pariisin metrolinjan nro 1 modernisoinnin. Tällöin yhtiö, jonka ensimmäinen tarjous oli huono, viestitti haluavansa uuden mahdollisuuden Helsingissä. Olivathan projektit periaatteessa lähes identtisiä. Työt aikataulutettiin siten, että ensin tehdään Pariisi ja heti perään Helsinki. Sitten homma meni ensin hiukan raiteiltaan Pariisissa ja oikein kunnolla reisille Helsingissä. Siemensin automaattiryhmän asiantuntijoita ei riittänyt samaan aikaan kahteen osoitteeseen.

Kalenteria ja päätösluetteloa tuijottamalla tuo voisi olla totta. Kun tähän lisää loputtoman vetkuttelun sopimuksen purkamisen suhteen, ei voi välttyä ajatukselta että joku tai jotkut haluavat peittää jotain.

Toinen vaihtoehto on, että kyseessä on aivan fantastinen clusterfuck. Eli tahattomien sattumien sarja jossa kertomuksen punaisen langan muodostavat loputtomat vahingot. Ja nämä pitäisi nyt lakaista maton alle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s