Ihan turha keskustella

HKL.n toimitusjohtaja on suoraselkäinen kertoessaan tämän aamuisessa Hesarissa kuinka metroneuvottelut etenevät. 

– Kaikki lisäkulut ja kustannukset jäävät myöhemmin selvitettäväksi. Tämä on sellainen asia josta varmaan puhutaan johtokunnan kanssa. Neuvottelut ovat nyt meneillään, ja välivaiheessa on tarpeetonta tietää, mitä mieltä näistä ollaan.

Matti Lahdenranta toistaa sen minkä on pitkin talvea Hufvudstadsbladetissakin todennut. HKL:n johtokuntaa ei tarvita. Sen mielipiteillä ei ole väliä. Ainakin tämä on se kuva mikä minulle välittyy.

Juuri nyt olisin luottamusmiehenä totaalisen raivoissani.

Mitähän nyt miettii Kari Kälviä (Vihr.) ja varapuheenjohtaja Ari Lehtinen (Sdp)? Ovathan he viime päivinä tarmokkaasti tiedottaneet sekä omana että HKL-johtokunnan mielipiteenä sen, että sopimus Siemensin kanssa pätkäistään kokouksessa 16.5. Ristiriita tomitusjohtajan ulosantiin on lähinnä valtava.

Lahdenrannan esimieshän totesi tilanteen minulle kaupungintalolla muutama viikko sitten. Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin mukaan meneillään on ”tiedotuskriisi”. Niin, vielä kerran:

– Neuvottelut ovat nyt meneillään, ja välivaiheessa on tarpeetonta tietää, mitä mieltä näistä ollaan.

Saan Kälviän ja Lehtisen, ehkä jonkun muunkin johtokunnan jäsenen, luuriin myöhemmin tänään.

Lupasin palata HKL:n minulle toimittamiin hankinta-asiakirjoihin. Siihen mikä niiden merkitys on. Asiallisesti papereissa ei ole mitään uutta. Toki olen ne hankinnut jo aikoja sitten ihan muuta kautta, myös ne puuttuvat virheelliset ja tästä syystä ymmärrettävästi lähettäjän salaisiksi leimaamat kirjeet, joissa kerrottiin ensimmäiseen kilpailutukseen osallistuneita yrityksiä kilpailun keskeytyksestä ja joita ei minulle nyt toimitettu.

Juju ei ole yksistään siinäkään, että näiden julkisten asiakirjojen toimitus kesti yli kuukauden. Mutta tulipahan nyt sekin todettua.

Juju on siinä, että näitä fiboja, jotka erikseen tarkasteltuna ovat vähäpätöisiä, on ollut niin paljon pitkin matkaa. Mistä se kertoo? Se ei ainakaan kerro siitä huolellisesta suunnittelusta ja valmistelusta jota Helsingin kaupunki vaatii omissa hankintasäännöissään. Päätöksenteon avoimuudesta puolestaan kertovat HKL-johtokunnan esityslistat ja kokouspöytäkirjat lokakuusta 2011 tähän päivään. Siitä kertoo myös haastattelemieni johtokunnan jäsenten tuskastuminen siihen, että raportteja ja monimutkaisia tilannekatsauksia tuodaan suoraan kokouspöytään. Vaikutusmahdollisuudet ovat monesti siinä kohtaa pienet.

Ei siis ole mikään ihme että HKL-johtokunta kerrasta toiseen vaikuttaa joukolta tolvanoita.

Iso kysymys on miksi asioiden kulkuun ei puutu valtuusto eikä kaupunginhallitus?

Lopuksi. Kivasti päivitetty tämä HKL:n automaattiprojektia selostava sivusto

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s