Lisäpöytäkirja

Uutisia varikolta. Neukkarissa on kampaviinerit loppu mutta niin on tiimalasissa aikakin.

Lopputulema on nyt se, että HKL ja Siemens vaativat sopuisasti toisiltaan useita miljoonia. Sattumoisin kummankin lasku on yhtä suuri. Näin junan alta vinkataan. ”Ihan rahasta se on Siemensillä kiinni nyt”, minulle kerrotaan. Kiva. Niinhän se oli jo vuonna 2006 kun automaattihanketta mitä eriskummallisin veivauksin ihan alvariinsa tönittiin eteenpäin. Rahasta kiinni, vain.

Hakaniemestä sen sijaan ei mitään uutta. Huominen päätösehdotus esitellään suullisesti kokouksessa, joka muuten alkaa lounaan jälkee kello 14. Jos kunnallislakia ja hyvää hallintotapaa tällä menettelyllä jotenkin sorretaan (aivan varmasti) niin se on ainakin pienempi riesa kuin se, että todennäköisesti hankintalain vastaisesti sorvatusta ehdotuksesta vielä jäisi jotain painomustetta toimittajien syynättäväksi.

Muuten (lyhyt aasinsilta sallittakoon). Suorapuheisuutensa ja luontoharrastuksensa takia suuresti arvostamani Yleisten töiden lautakunnan puheenjohtaja Jarmo Nieminen (Kok) latoo ihan järkyttäviä päivän Hesarissa. Luitteko?

”Helsingin hallintojärjestelmä mahdollistaa virkamiehen voitelun. Siihen kiinni pääseminen on lähes mahdotonta, sillä kaikki ovat tuttuja keskenään, niin yrittäjät, poliitikot kuin virkamiehetkin.”

Aikaisemminhan Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Hannele Luukkainen (Kok), appropå metrosoppa, oli samassa lehdessä todennut että kaupungissa arviolta 70-80 prosenttia julkisista hankkeista menee tavalla tai toisella mönkään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s