Selkärankaa!

Ilkkaleva_rn

Kiitti nyt riitti. Tutkija Ilkka Levä kertoo havaintojaan päätöksenteon avoimuudesta Helsingissä keskiviikon 16.5 Hbl:ssa. (KUVA: Catrin Svenfors, Hbl)

Olikohan se nyt sitten siinä? Toivotaan niin. HKL-johtokunta on näyttänyt kaapin paikan. En osaa asiaa paremmin selvittää, joten kopioin tähän johtokunnan jäsen Mirva Haltia-Holmbergin (Sdp) blogikirjoituksen:

Helsingin metron automatisointia ja Länsimetron automatisointia koskevien sopimusten purkaminen

Johtokunta päätti toimitusjohtaja Lahdenrannan esityksestä kehottaa HKL:ää purkamaan HKL:n ja Siemensin sopimukset Helsingin metron automatisoinnista 11.12.2008 ja Länsimetron automatisoinnista 25.9.2009. Eli nyt se on sitten ohi. Paitsi että nyt siis aletaan valmistelemaan purkukirjettä, sekä uutta hankintaa jonka tarjouspyynnöt pitää saada ulos ennen lomia jotta syksyllä saadaan tarjoukset sisään.

Tein lisäksi Ari Lehtisen (sd) kannattamana vastaesityksen päätöskohtaan, jotta sinne lisättäisiin seuraava lause: ”Johtokunta esittää lisäksi kaupunginhallitukselle, että se käynnistää selvityksen pelkän kulunvalvonnan uusimisen mahdollisista vaikutuksista Länsimetron rakennustöihin.”. Johtokunta oli lisäyksestä yksimielinen. Tarkennettakoon kaupunginhallituksen jäsenille vielä näin erikseen, että tässä siis tarkoitetaan näissä aiemmissa kohdissa tarkoitettuja määreitä: Helsingin puolen kapasiteettitarpeita, laituripituuksia, laituriovia jne. vaikuttavia asioita.

Lisään tähän vielä, että vihreiden Kari Kälviä oli tänään erityisen tyytyväinen juuri tuohon liäykseen. Onhan hän kovasti kyseenalaistanut sekä vallitsevat raportit liikennemääristä varsinkin Espoon suunnalla että peräänkuuluttanut kunnon keskustelua päätöksenteon avoimuudesta ja – keskustelun puutteesta. Ehkä pulina nyt lisääntyy.

Eli ei juupaseipäs-keskusteluja tänään. HKL-neukkarin kampaviinerit ja ihan kaikki muutkin eväät oli yöllä syöty kun kello tikkasi aamua ja seinä tuli vastaan.

Yksi asia vielä.

Hyvä, että sössiminen itse kulkupelin kanssa loppui. Se, mikä jatkuu, on keskustelu päätöksenteon avoimuudesta. Siksi yllä oleva kuva. Kuvassa on Ilkka Levä, tutkija ja helsinkiläinen. Haastattelu on ruotsiksi tässä. Teen käännöksen heti kun ehdin.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s