Sauri: Tein velvollisuuteni

UUTINEN, Hbl 29.5.2012

Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri on HKL:n toimitusjohtajan Matti Lahdenrannan esimies. Sauri puolustaa alaistaan ja metrokaupan viimeisimpiä käänteitä.

Helsingin kaupunginhallitus päätti maanantai-iltana jatkaa automaattiprojektia. Pekka Sauri, kerroit kollegalleni sunnuntaina että uusi sopimus Siemensin kanssa tehtiin 23.5. Mitä kahtena edellisenä vuorokautena tapahtui? Kaupunginhallituksen esityslistan mukaan, päivätty 21.5, tuet HKL-johtokunnan esitystä sanoa sopimus irti Siemensin kanssa.

– Se on totta. Siemens otti yhteyttä ja kysyi voiko asialle vielä tehdä jotain? Kerroin, että yhtiö voi hyväksyä kaupungin ehdot. Keskiviikkona Siemens ilmoitti suostuvansa. Periaatekysymys koski mahdollisia riitoja, jotka käsitellään projektin valmistuttua 2015. Tästä käynnistyivät uudet neuvottelut jotka päättyivät eilen. Sopimus projektin jatkosta allekirjoitettiin noin kello 12.30 sunnuntaina. Kerroin tästä heti kaupunginhallitukselle ja julkaisimme saman tien lehdistötiedotteen. Matti Lahdenranta informoi asiasta HKL:n johtokuntaa. Uusi esitys siis korvasi edellisen ehdotukseni.

Ns. etenemissopimus allekirjoitettiin sunnuntaina. Miksi sunnuntaina? 23.5 oli keskiviikko. Teillä oli kaksi arkipäivää hoitaa asia.

Asia yksinkertaisesti venyi eiliseen asti (sunnuntaihin).

Miksi sinä ja tj Matti Lahdenranta olette jatkaneet neuvotteluja Siemensin kanssa HKL-johtokunnan selkeän tahdon vastaisesti?

– Minä teen esitykset kaupunginhallitukselle. Velvollisuuteni on toteuttaa kaupunginvaltuuston tahto, jos se vain suinkin on mahdollista. Nyt tuli tämä mahdollisuus. Hallitus päätti juuri palauttaa asian uudelleen käsiteltäväksi.

Kaikesta huolimatta olette neuvotelleet johtokunnan tietämättä. Miksi?

– Johtokuntaa informoitiin heti kun neuvottelutulos oli saavutettu. Voi tietenkin kysyä olisiko johtokuntaa pitänyt informoida aikaisemmin, mutta koko prosessi oli raju.

HKL on tähän mennessä väittänyt että Siemens ei osaa automatisoida vanhoja junia. Tällä on perusteltu sopimuksen irtisanomista. Ihan tarkkaan – mikä nyt on vakuuttanut teidät neuvottelijat päinvastaisesta?

– Siemens on vahvistanut että se hoitaa oman osuutensa jos nyt pääsemme sopuun. Näin tapahtui.

Oletteko mielestänne toimineet hyvän hallintotavan mukaisesti kun ajattelee sunnuntain ”finaalia” ja muita viimeaikaisia tapahtumia?

– Olen tehnyt velvollisuuteni ja valmistellut esityksen kaupunginhallitukselle niin, että valtuuston tahto toteutuu.

Pitäisikö tj Matti Lahdenrannan erota tehtävästään?

– Ei. Hän on tehtnyt pitkää päivää vaikeissa olosuhteissa. En ole kuullut kenenkään vaativan hänen eroa.

Oletko itse harkinnut kaupungintalon jättämistä?

– En. Kysymys olisi ajankohtaisempi jos en olis tarttunut tähän viimeiseen tilaisuuteen toteuttaa valtuuston päätös metron automatisoinnista.

Mainokset

7 thoughts on “Sauri: Tein velvollisuuteni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s