Kuuleeko Keilaniemi?

P716

Mitään en oo ottanu! Tämä klassinen kaikkiin syytöksiin pätevä lause tuli mieleeni lukiessani aamun Hbl:sta Espoon apulaiskaupunginjohtaja Olavi Loukon kommentteja Keilaniemen osakaavasta tehtyyn valitukseen.

 

Merva Mikkolan (Vihr) tekemän valituksen liitteenä on Kut Bymanin (ps/sit) kirjoittama asioita selventävä muistio. Valituksen mukaan on syytä tutkia miten ja miksi rakennusyhtiö SRV on ollut kaavamuutoksessa ihan alusta asti mukana.

Tämän ns. tornitalotontin arvo on 150 miljoonaa euroa ja se sijaitsee tulevan metroaseman kupeessa.

Mikkola väittää SRV:n päässeen arvotontinkulmaan kiinni ilman kilpailutusta ja että asian käsittely on muutenkin hoidettu vastoin kaupunkisuunnittelun periaatteita. Prosessi ei ole ollut avoin.

Loukon mukan SRV ”ei ole saanut mitään tonttia” vaan sillä on muiden mukana mahdollisuus lunastaa se markkinahintaan jos ja kun kaavamuutos saa lainvoiman.

SRV on siis hyvää hyvyyttään auttamassa Espoon kaupunkia?

Byman on kartoittanut kaavamuutoksen etenemisen tarkasti.

On mielenkiintoinen yhteensattuma että Olavi Loukon poika toimi SRV:ssä kiinteistösijoittajana samaan aikaan kun Keilaniemen kaavamuutosta vietiin eteenpäin kaupungin byrokratiassa. SRV:n mukaan Antti Loukon toimialaan kuuluivat vakuutusyhtiöt ja ulkomaan toimeksiannot, eivät kunnat.

Olavi Louko viittaa esteellisyyssyytöksille kintaalla. Hbl:lle hän sanoo että ”ei hän nyt niin tyhmä ole” ja että ”syytös on perätön”.

Virkamies on närkästynyt koska Espoolaispoliitikon valitus siirtää rakentamisen 2-3 vuoden päähän.

Pohdinta siitä, olisiko valitus käynyt tarpeettomaksi jos kaavamuutosta olisi alusta asti työstetty avoimesti jää lukijan – ja Hallinto-oikeuden – vastuulle.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s