Uutisia Onnelasta

Mennaanmetrolla

Jos olen ymmärtänyt oikein juhlitaan tänään Helsingin metron käyttöönottoa. Merkkipäivänä ei haluaisi olla naama kurtussa kuten sillä yhdellä kuuluisalla norsulla, mutta minkäs teet. Muutama perusfakta. Kun mainittu joukkojen liikuttamisväline alkoi liikennöinnin tapahtui se ainakin viisi vuotta aikatulusta myöhässä. Asiakirjoista käy myös kiusallisen selkeästi ilmi kuinka paljon suhmurointia ja ihan riihikuivia lahjuksia vaadittiin ennen kuin Mauno Koivisto saattoi vihkiä käyttöön maailman pohjoisimman ja eniten pätkän metroradan. Koko höskä maksoi tietenkin maltaita mutta ei sitä silti kullasta ole rakennettu. Päinvastoin. Jos mukana olleita on uskominen on rataan upotettu jos jonkinlaista keräilyerää ja on ainoastaan mekaanikkojen ja kuljettajien – silloisten ja nykyisten – hyvyyttä että suuronnettomuuksilta on vältytty.

No, sitä tikulla silmään joka jne. Kolmekymmentä vuotta on joka tapauksessa ihan naisen ja miehen ikä. Mitähän seuraavat kolme vuosikymmentä tuovat mukanaan?

Ja onhan metrolla tykkääjiäkin. Paljonkin. Mutta onko heitä enemmän kuin heitä, joilta vietiin nopea ja toimiva suora bussiyhteys keskustaan? En tiedä. Itähelsinki on kuitenkin laaja alue. Ei kuitenkaan yhtä iso kuin Espoo, jonne oranssia pötkylää nyt tönitään ihan tolkuttomalla kiireellä ja yhä vaan Siemensin kuljettamalla juonella.

Lue myös HKL:n metroa juhlistava tiedote.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s