Siemens siellä, Siemens täällä

Mitenköhän Helsingissä suhtauduttaisiin jos kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ilmoittaisi solmineensa Siemensin kanssa strategisen yhteistyösopimuksen kuten Turku on tehnyt?

Eräs ensimmäinen tutkimuksen kohde Turussa on raitiotieverkko. Kuvio näyttää tuttuakin tutummalta. Ensin Siemens konsultoi eli auttaa määrittelemään ostettavan tuotteen ja oheispalvelut. Sen jälkeen yhtiö osallistuu hankintakilpailuun. Tätähän on eri yhteyksissä nähty pääkaupunkiseudullakin. On Apottia ja HSL:n lippurjestelmää.

Mainokset

2 thoughts on “Siemens siellä, Siemens täällä

  1. Jos viittaat siihen, että Siemens auttoi määrittelemään metron automatisoinnissa ostettavan tuotteen, niin miksi sitten tuotteen toimituksessa on törmätty ongelmiin ja Siemens on halunnut muuttaa toimituksen sisältöä itselleen sopivammaksi? Jopa muuttamalla tarjouksessa oleellisesti valintaan vaikuttaneita ominaisuuksia huonommiksi kaupungin kyvyttömien päättäjien myöntyessä.
    Ymmärtääkseni tämänkaltaiset ongelmat olivat osasyy siihen miksi SIemensin kanssa ajauduttiin ongelmiin.

  2. Vaikuttaa siltä, että Siemens on luvannut rakntaa uusiksi jotain jonka sielunmaisemaa se ei täysin ole ymmärtänyt eli vanhat metrovaunut. Siemens ei nähtävästi myöskään ole tutustunut Helsingin metron turvallisuuteen eikä sitä säätelevään lainsäädäntöön. Eikä näitä asioita ole ymmärtänyt tilaajakaan. Toinen vaohtoehto on että Siemens on tiennyt tasan tarkkaan mihin se ryhtyy. Se selittäisi kilpailijoita huomattavasti alemman tarjoushinnan jota sitten pakon sanelemana hinataan kaupungin toimesta pilviin. Ihan puhtaaseen hölmöilyyn ja huonoon onneen en usko. Veronmaksaja joka tapauksesa kiittää.
    Mikä on salaliittoteoriaa, mikä totuus? Jostain syystä HKL ei vieläkään suostu julkistamaan hankintasopimusta vaikka Siemens on tähän tänä syksynä suostunut. Siitä asiakirjastahan tätä vyyhteä voisi lähteä purkamaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s