Brysselin kautta

Vahvistamattomien tietojen mukaan Siemens ei tällä kertaa ole tyytynyt Markkinaoikeuteen, vaan kiikuttanut junakaupoista tekemänsä valituksen Brysseliin asti. Siellä sitten EU:n kilpailuviranomaiset ottavat kantaaa HKL:n hankintaan.

Tästä voi tehdä monenlaisia johtopäätöksiä. Omani on se, että saksalaisyhtiö on tosissaan ja sen lisäksi varma asiastaan. Muistetaan nyt, että kyseessä on todella iso firma. HKL on vertailussa ihan nakkikioski.

Tarjousasiakirjoihin tutustuneiden ja minua huomattavasti fiksumpien henkilöiden mukaan papereissa on ristiriitaisuuksia, joihin Siemensin kallispalkkaiset lakimiehet (500e tunti) varmasti ovat tarttuneet.

HKL ei kuitenkaan korvaansa lotkauta Siemensin valitukselle. Helsinkiläisyhtiön Markkinaan toimittaman vastaselityksen keskeinen sisältö on se, että vaunukauppaa ei saa keskyttää ”koska se on yhteiskunnallisesti merkittävä” hankinta. Saa nyt nähdä.

Edelleen vahvistamattomien tietojen mukaan HKL:n propagandaosasto suunnittelee oman blogin pystyttämistä. Blogissa kerrottaisiin automaattimetroprojektin sujumisesta. En nyt halua olla mitenkään ikävä, mitä siis olen, enkä ilonpilaaja, mutta eikö sitä riemutietoa ole jo jaettu ihan onnistuneesti HKL:n oman nettisivun kautta. Ei, en laita linkkiä tähän. Ehdotukseen suhtaudutaan – vahvistamattomien tietojen mukaan – epäilevästi HKL-johtokunnassa.

Kaikki tämä naurattaisi jos kyseessä ei olisi veronmaksajien rahat.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s