Etenemissopimus

Vietettyäni tänään tovin ajatushautomossa pohdin seuraavaa. Muistatteko vielä kuinka kaupungin johto ja HKL:n virkamiesjohto viime kesänä käveli HKL:n johtokunnan yli? Johtokuntahan oli perustellusti päättänyt sanoa irti automaattisopimuksen. Asia vaivaa minua jo siksikin, että muita perusteluita ei ole esitetty kuin se, että ”näin on paras”. On ajateltu kaupunkilaisten etua ja niin edelleen.

On välttämätöntä, että projekti etenee niin nopeasti että Länsimetron liikenteen aloittaminen ei vaarannu.

Miksi tämä on välttämätöntä? Miten vättämättömyys ja ennen kaikkea kiire perustellaan? Kaupungin rahakirstun vartijoille Aku Ankka-rahan laskeminen hyödyksi, eli ihmisten joukkoliikenteeseen käyttämän matka-ajan laskeminen rahaksi ei kelpaa, rahoitusjohtaja Tapio Korhosen putiikille. Siellä on vaadittu säästölupausten pitämistä. Ja niitähän piti tulla kuljettajattomaan ajoon sirryttäessä.

Mitään asiakirjoja neuvotteluista, joissa ns. etenemissopimus sorvattiin, ei kuulemma ole. On vain luotettava virkamiehen ja apulaiskaupunginjohtajan sanaan. Vai onko?

Esittelevän virkamiehen tulee perustella ehdotuksensa muullakin tavalla kuin sanahelinällä. Eli kyllä siellä taustalla on oltava, luultavasti Talous- ja suunnittelukeskuksen (TASKE), lakimiesten laskelmat. Saiko edes HKL:n johtokunta nähdä ne? Tai kaupunginhallitus? Millä perusteilla kaupunginhallitus hyväksyi sen, että automaattiprojektin kustannuksista sovitaan hankkeen valmistuttua?

Jos kerran kaupungin oikeudellinen asema on niin vahva kuin esimerkiksi HKL:n johto väittää, tulisi ynnäilyt mielestäni nyt julkistaa pyytämättäkin.

Katsotaan meneekö tämäkin liikesalaisuuksien puolelle. Ei pitäisi.

MUOKATTU 30.1.2013. Linkki kaupunginhallituksen kokouspöytäkirjaan (ensimmäinen kappale) sekä lainaus samasta asiakirjasta ja sen jälkeinen kappale.

Mainokset

One thought on “Etenemissopimus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s