Johtokunta valtuutti vai edellytti?

Maanantaisessa MOT-ohjelmassa palattiin viime kesän tapahtumiin. Ohjelmassa apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri sanoo, että hänelle ja HKL:n johdolle annettiin valtuudet irtisanoa sopimus Siemensin kanssa.

Todellisuudessa johtokunta kehotti (edellytti) sopimuksen purkuun, kun neuvottelut saksalaisyhtiön kanssa eivät sujuneet. Asia on helppo tarkistaa kokouspöytäkirjoista. Asian saamasta käänteestä purkautui mm. jäsen Mirva Haltia-Holmberg (sdp).

”MOT: Kävelitkö johtokunnan yli tässä asiassa?

Pekka Sauri: En tietenkään kävellyt, siis johtokunta antoi valtuudet irtisanoa sen sopimuksen, mutta neuvottelut jatkuivat sitten Siemensin kanssa, jonka jälkeen päästiin eteenpäin ja niitä irtisanomisvaltuuksia ei sitten tarvittu. Ja johtokunta hyväksyi sitten sen, sen etenemissopimuksen, mikä Siemensin kanssa neuvoteltiin.

MOT: Tämmöstä kritiikkiä on kuitenkin kuultu?

Pekka Sauri: No, niin varmasti.”

Muutama tärkeä päivämäärä:

15.4.2012 Liikennelaitos liikelaitoksen johtokunta päättää oikeuttaa HKL:n purkamaan HKL:n ja Siemensin tekemät sopimukset Helsingin metron automatisoinnista.

16.5.2012 HKL-johtokunnan ylimääräinen kokous klo 14. Liikennelaitos -liikelaitoksen johtokunta päättää (§ 92) kehottaa HKL:n purkamaan HKL:n ja Siemensin tekemät sopimukset Helsingin metron automatisoinnista.

…sunnuntaina 27.5.2012 Pekka Sauri lähetti lehdistötiedotteen jonka mukaan Siemensin kanssa jatketaan niin, että kustannuksista sovitaan automaattimetroprojektin valmistuttua…

Mainokset

2 thoughts on “Johtokunta valtuutti vai edellytti?

  1. Joku muu kuin Sauri on suunnitellut koko sopan, päätellen siitä ettei Sauri osaa selostaa oikein edes omia tekemisiään. (Sen jonkun muun nimen kaikki tietävätkin. Vielä eläkkeeltäkin hän pitää entistä esimiestään talutusnuorassaan)

    Oikeastihan homma on niin, että HKL:n johtokunnan päätökset eivät ole lainvoimaisia, ennen kuin kaupunginhallitus on päättänyt, ettei ota niitä käsiteltäväkseen. No, tässä asiassa kaupunginhallitus otti asian käsiteltäväkseen ja päätti toisin kuin johtokunta. Johtokunnan yli siis käveltiin, mutta juuri niin kuin kuntalain mukaan asian kuuluukin mennä. Kaupunginhallituksen isot pojat näyttivät kaapin paikan johtokuntalaisille.

    1. Joo, kiitos täsmennyksestä. Se on justiinsa niin, että KH osallistui ”veivaukseen” tavalla tai toisella. Toisaalta olen useasta lähteestä kuullut, että ne perustelut jotka KH:ssa esitettiin olivat luokkaa ”näin on parasta tehdä”. Ja kaikki KH:n jäsenethän eivät tähän tyytyneet, mikä myös kokouspöytäkirjasta käy ilmi. Olen nyt pyytänyt kaupungintaloa selvittämään mitä ns. etenemissopimuksen takana todella on. Täytyyhän jossain olla jotain lukuja tai jotain, siis muuta kuin hokema ”näin on parasta tehdä”. Sitä odotellessa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s