Muutos tulee, kuuletteko?

Korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) viestintäkenraali, muun muassa Hesarin tutkivana toimittajana tutuksi tullut Teuvo Arolainen, kirjoittaa nasevasti ammattivalittajista uudessa Kanavassa. Jostakin syystä Kanava näyttäisi olevan yksi harvoja julkaisuja joita nettiin meneminen ei oikein kiinnosta? Eli kyseistä juttua ei täältä world wide waitista löydä.

Arolainen kertoo sen mitä moni epäilee, että suhteellisen pieni joukko ihmisiä työllistää oikeuslaitostamme määräänsä enemmän. Mutta se ei liene jutun pointti vaan se, että valituksiin suhtaudutaan vakavasti ja hylättykin valitus voi, esimerkiksi saamansa julkisuuden vuoksi, edistää jonkin asian muuttamista paremmaksi. Huono puoli on se, että ahkerat valittajat, joista osa todellakin tekee vain kiusaa, tukkivat oikeuslaitoksen. Kaikkien asioiden käsittelyajat pitenevät. Mutta fiksumpaakaan systeemiä ei ole, eihän?

Metrosta on vuosien saatossa tehtailtu vaikka minkä näköistä vihaista lippua ja lappua. Se kertoo omalta osaltaan valitusten kohteen toimintakulttuurista. Toimintakulttuurilla on pitkät perinteet. Jotkut ovat jo huomauttaneetkin, että HKL on kuin Neuvostoliitto. En tunne Neukkuja muualta kuin historiankirjoista ja Brezhnevin kankeista televisioesiintymisistä, mutta oletan että tällä viitataan muun muassa hämmästyttävään kykyyn olla piittaamatta ympäröivän maailman muutoksista. Olen ihmetellyt liikennelaitos-liikelaitoksen halua pitää kiinni esittävän sekä arvostelevan viranomaisen asemastaan, josta oudoimpana – räikeimpänä – esimerkkinä on alkuperäinen ehdotus uudeksi metroliikennesäännöksi. Tälle kaikelle ei ole tarjottu mitään muuta selitystä kuin perintö ja vanha tapa eli – Neuvostoliitto.

Uutena piirteenä on tämä maanantaisessa MOT-ohjelmassakin useasti mainittu ”erikoishanke”. Kun kaikki hankkeet selitetään erikoishankkeiksi, siis itse hanke ja sen sisällä tehtävät muut pienet hankkeet esimerkiksi metrovarikon laajennus, menee mikä vaan kustannustason nousu tuosta vain kaupunginvaltuuston menomankelin läpi.

Esitystä uudeksi metroliikennesäännöksi ei vieläkään hyväksytty HKL:n johtokunnassa. Se on hyvä sillä asioihin tulee kuitenkin iso muutos. Valtion tasolla HKL:n toiminta ei nimittäin naurata. Viimeistään kesällä tutustumme esitykseen metroradan ulkopuolisen valvonnan järjestämiseksi. Kaupunkilaiset kiittävät.

Kaatuihan se Neuvostoliittokin, lopulta.

Niin, ja käykää ostamassa se Kanava.

Mainokset

2 thoughts on “Muutos tulee, kuuletteko?

  1. Hyvä ystäväni, Erich Honecker, soitti minulle juuri äsken eteläamerikkalaisesta haudastaan ja kertoi kirjaimellisesti haudanvakavana: “Kyllä se automaatti vielä tulee! Se tulee ja toimii yhtä hienosti kuin Berliinin muuri, joka on pystyssä vielä ainakin sata vuotta!” Erichin äänestä kuuli sen, että jo parikymmentä vuotta sitten kuollut äijä heitti aivan miälenvikast läpändeerust.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s