Tietopyyntö ja sen käsittely

20130212-075726.jpg

Edellisestä HKL-johtokunnasta saamieni tietojen mukaan HKL ja Siemens reklamoivat toisistaan kymmeniä kertoja syksyn 2011 ja kevään 2012 aikana. Haluan nähdä paperit. Ehkä viestit kertovat mikä tarkalleen mättää vanhojen junien automatisoinnissa? Siispä tein tietopyynnön marraskuussa. Tammikuussa sain HKL:ta vastauksen mutta en pyytämiäni tietoja.

Sähköposti 13.11.2012. Hei! Helsingin metron automatisointiin liittyen: Haluaisin tutustua HKL:n ja Siemensin väliseen kirjeenvaihtoon joka sisältää metroprojektiin liittyviä reklamaatioita. Julkisuudessa reklamaatioita on kerrottu olleen kymmeniä pelkästään syksyn 2011 ja kevään 2012 aikana. Voisitteko ystävällisesti lähettää yllä mainitun materiaalin ajanjaksolta 1.5.2011-31.5.2012 minulle sähköpostitse sekä myös kuitata tämän tietopyynnön.

Kaupungin kirjaamo kuittasi pyynnön välittömästi. Sitten vierähtikin muutama tovi…

Sähköposti 16.1.2013. HKL on selvittänyt tietopyyntönne perusteella tiedustelemienne asiakirjojen julkisuutta Siemensiltä. HKL:n käsityksen mukaan Siemens parhaillaan käy läpi pyytämiänne ko. asiakirjoja koskien Siemensin HKL:lle jaksolla 1.5.2011 – 31.5.2012 lähettämiä kirjeitä. HKL on kiirehtinyt Siemensiä ja tulee vastaamaan tietopyyntöönne kun saa Siemensiltä tarpeelliset tiedot koskien ko. asiakirjojen mahdollisesti sisältyviä liikesalaisuuksia.

Ei. Se ei mene niin, että viranomainen antaa jonkun ulkopuolisen tahon päättää mikä paperi on julkinen ja mikä ei. Siispä olen tänään pyytänyt HKL:a kiirehtimään asiassa…

Sähköposti 12.2.2013. Hei, Huomauttaisin, että Siemens ei voi ratkaista sitä, onko kysymäni kirjeenvaihto julkista tai salaista. Päätösvalta kuuluu vain viranomaiselle. Ymmärrän kuitenkin, että haluatte kuulla Siemensiä siitä, mikä sen arvio julkisuudesta on. Kun Siemensillä nyt on ollut kohtuullisesti aikaa vastata, viranomaisen täytyy päättää asia itsenäisesti. Kaikki lainmukaiset määräajat ovat umpeutuneet aikoja sitten ja nyt tästä viimiesestäkin ilmoituksesta tulee kuluneeksi kuukausi. Toivon siis välitöntä päätöstä.

Mainokset

2 thoughts on “Tietopyyntö ja sen käsittely

  1. Toivottavasti faktat saadaan pian esiin. Salaaminen herättäisi lisäepäilyksiä turvallisuudesta – julkisuudessa viime talvena olleiden tietojen mukaan nuo reklamaatiot ja erimielisyydet koskivat juuri turvallisuuskysymyksiä. Tuolloinhan ilmoitettiin, että näiden turvallisuuserimielisyyksien takia tehtäisiin täysautomaatin sijasta puoliautomaatti. Mutta mitä tapahtui näille turvallisuuskysymyksille, kun nyt ollaan tekemässä jälleen täysautomaattia? Toivottavasti niitä ei lakaistu maton alle.

  2. Ei ole lakaistu maton alle ei, mutta valistunut arvio on että ei niitä kaikkia myöskään ole ratkaistu. Toivon voivani kirjoittaa juuri tästä aiheesta pian lisää. Täytyy tarkistaa muutama juttu ensin. Reklamaatioita koskeva tietopyyntö ”elää” siinä sivussa, en tosin tiedä hyödyttääkö EOA:lle kanteleminen enää mitään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s