Vitkuttelu jatkuu

Loppuviikosta ei mikään liikkunut.

Länsimetro Oy ei luovuta sen kokouksen pöytäkirjaa josta ilmenee millä perusteilla Espoon tunneleiden pelastuslaiturit kavennettiin. Tietojen luovutusta pyydettiin joulukuussa 2012. Aluksi luvattiin antaa ”koko arkistokaappi.” Se oli tietenkin huumorilla höystettyä sumutusta jonka todellinen luonne paljastui kun tietopyyntö pari päivää sitten uusittiin. Osakeyhtiön ei tietenkään tarvitse luovuttaa mitään papereita toimittajille tai edes espoolaisille vatuutetuille. Epäilemättä loistava järjestely – joillekin.

Uusin myös HKL:lle marraskuussa 2012 tekemäni tietopyynnön. Halusin nähtäväkseni HKL:n ja Siemensin toisilleen lähettämät reklamaatiot syksyltä 2011 ja keväältä 2012 – siis kuuluisaa etenemissopimusta lähinnä edeltävältä ajanjaksolta. HKL vastasi tietopyyntöni 13.1.2013. HKL:n mukaan pallo on Siemensillä, Siemens tutkii sisältävätkö viestit liikesalaisuuksia. Kun ”tutkinta” oli kestänyt vielä yhden kuukauden uusin alkuperäisen tietopyyntöni 12.2.2013 höystettynä vaatimuksella pikaisesta ja valituskelpoisesta viranomaispäätöksestä. Kun HKL ei eiliseen mennessä ollut mitenkään reagoinut laadin selvityspyynnön eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Yllä oleva on totta, alla oleva selvittelyssä.

Nimittäin. Hevosmiesten tietotoimiston mukaan automaattivarikollakaan ei liiku muu kuin neuvotteluhuoneen pullavati. Lisäksi kaupungilla kerrotaan projektijohdon rajuista riidoista, mistä aiemmin kertomani käräjöinti maksueristä lienee yksi todiste.

Mainokset

2 thoughts on “Vitkuttelu jatkuu

  1. Olipa kieltämättä ovela veto järjestää uuden metron rakentaminen kaupunkien omistaman osakeyhtiön suojiin, jolloin kaikki toiminta on salaista, koska julkisuuslaki ei koske osakeyhtiöitä. Mahdolliset kiusalliset turvallisuusasiat voidaan pitää visusti piilossa. Miten tällainen laillinen porsaanreikä voi edes olla mahdollinen?

    Vielä kummallisemmaksi Länsimetron asema menee, kun HKL:n johtokunnan metroliikennesääntöä koskevien pöytäkirjojen mukaan Helsingin kaupunki eli HKL olisi kaiketi aikeissa ryhtyä valvomaan myös Länsimetroa ja käyttämään viranomaistoimivaltaa myös Espoon kaupungin alueella, vaikka asiasta ei edes ole missään laissa säädetty. Ei kai tämä nyt näin voi mennä? Mitähän oikeusasiamies ja muut juristit tästä tuumivat?

    1. Metrosääntö: Juu, ei voikaan mennä selostamallasi tavalla ja jos LVM:ä on uskominen, ei todellakaan mene. Tämä tieto on moneen kertaan varmistettu ja palaan siihen kevään kuluessa. Se ihmetyttää, että HKL ylipäätään yritti tätä puliveivausta. Siellä on aivan varmasti tiedetty miten valvonta-asia etenee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s