Vastaus ja vastaus

kaupungintalo_helsinki_tp

Pyysin jokin aika sitten kaupungintalolta selvitystä kesällä 2012 tehdyn Etenemissopimuksen perusteluista kun tietooni oli tullut, että jopa kaupunginhallituksessa asia oli esitelty tyyliin ”näin on tehtävä koska näin on tehtävä.” Kokouspöytäkirjoista tällaiset muotoseikat eivät valkene. Ne täytyy erikseen kysyä ja kuulostella.

En tietenkään tyydy alla olevaan, eilen saamaani, vastaukseen. Keskushallinnon vastauksessa mainittu riskiarvio on seuraavan virallisen tietopyynnön kohde.

”Hei

Olette 31.1.2013 lähettänyt viestiä metron automatisointia koskevasta asiasta.

Kaupunginhallitus käsitteli metron automatisointia koskevaa asiaa toukokuussa 2012. Kuten kaupunginhallituksen esityslistalta 28.5.2012 käy ilmi, oli etenemissopimuksen tekemisen perusteena Länsimetroprojektin toteutuksen sujuminen siten, että Länsimetron liikenteen aloittaminen ei vaarannu. Länsimetron rakentaminen ja metroa varten hankittava junakalusto ovat taloudellisesti merkittäviä investointeja, ja etenemissopimuksella haluttiin turvata automatisointihankkeen eteneminen ilman mahdollisia oikeusprosesseista aiheutuvia viivästyksiä sekä taloudellisia vaikutuksia hankkeen viivästymisestä.

HKL on käyttänyt ulkopuolista asiantuntijaa arvioimaan sopimuksen purkamisesta aiheutuvia seuraamuksia. Sopimuksen purkaminen ja siitä aiheutuvat seuraamukset ovat suurempi riski kuin sopimuksen toteuttaminen etenemissopimuksen mukaisesti.

HKL on saanut useaan otteeseen informaatiota asian ratkaisuvaihtoehdoista ja myös kustannusvaikutuksista. Myös kaupunginhallitus on saanut päätöksenteon kannalta tarvittavan selvityksen asiasta.

Kaupungin keskushallinnon tiedossa on, että Siemens on haastanut HKL:n käräjäoikeuteen.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s