Hyvää hallintoa

HKL:n uusi johtokunta on heti ja sitä erikseen pyytämättä päässyt tutustumaan liikennelaitos-liikelaitoksen toimintakulttuuriin. Siihen kuuluu se, että isoja asioita tuodaan kokouksiin aivan yllättäen tai merkillisillä soittelukierroksilla pohjustaen.

Vuodenvaihteessa päätettäväksi haluttiin noin vuorokauden varoajalla ehdotus uudeksi metroliikennesäännöksi. Jos se olisi hyväksytty sellaisenaan valvoisi HKL itse itseään myös Länsimetron liikenteen käynnistyessä.

Viime viikolla julkisuuteen pulpahti tietoja tekeillä olevasta organisaatiouudistuksesta, jonka yksi tarkoitus lienee ratikoiden ja metron yhdistäminen niin, että noin tuhannen työntekijän palasesta voi joskus tulevaisuudessa muodostaa osakeyhtiön. Uuden tulosyksikön johto on jo sovittu ja palkatkin sorvattu valmiiksi ennen kuin HKL:n johtokunta on keskustellut asiasta. Kiireen takana arvellaan myös olevan kova halu päästä nopeasti eroon HKL-metroliikenteen nykyisestä johtajasta.

Ja aivan kuin tässä ei olisi tarpeeksi teettää HKL suorahankintana 100.000 euron arvoisen turvaselvityksen metroradasta. Environics oy:n nettisivujen mukaan yhtiö on erikoistunut terrorismin toimintaan. Itse selvitys on varmasti ihan paikallaan viime aikaiset paljastukset huomioiden, mutta tapa jolla asia valmistellaan ja viedään hallinnossa eteenpäin ei sitä ole. Koska tehtävä liittyy tutkimukseen antaa hankintalaki oikeudet tilauksen tekemiseen suorahankintana. Silti kiinnostaa tietää mistä, kenen toimesta ja miksi juuri Environics keksittiin mukaan?

Kaiken lisäksi vastaava selvitys piti tehdä jo viisi vuotta sitten. Helsingin pelastuslaitos vaati vanhojen metrotunneleiden tutkimista mutta toimeksianto ei HKL:ssa edennyt suttupaperia pitemmälle. Miksi?

Kaiken edellä kerrotun taustalla päättäjiä vaivaa myös edellinen tuore ja outo kuvio, jossa Palmialle pedattiin hyvää lähtöruutua metrovartjoiden kilpailutukseen. Sekä tietysti se, että metroradan turvallisuuden tarkastava riippumaton asiantuntija pysyy edelleen varjoissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s