Rallienglantia alusta loppuun

Sain mielenkiintoisen puhelun tänään. Soittaja oli tutustunut vuosi sitten talvella tehtyyn ensimmäiseen Etenemissopimukseen (kutsutaan myös nimellä riskiarviogate) ja kesällä 2012 allekirjoitettuun toiseen Etenemissopimukseen. Molemmat on HKL:n toimesta pitkin hampain osittain julkistettu.

Ensimmäinen sopimus on kuulemma ”rallienglantia alusta loppuun” eikä ollenkaan tästä maailmasta, toinen taas on timmi paperi jossa korostetaan, että alkuperäistä hankintasopimusta ei ole muutettu. ”Hyvin laadittu asiakirja”, sanoi soittaja.

Hm. Luulisi, että HKL:n kovassa eli pätevässä maineessa olevat juristit (Mutka, Judström) ovat tarkastaneet molemmat sopimukset? ”Epäilen, että joku on kävellyt heidän ylitseen tuossa ensimmäisessä asiassa.”

Soittaja jatkoi:

”Minusta on nyt entistä selvempää, että Siemens ei ole ollenkaan ymmärtänyt minkälaisesta hankkeesta Helsingin automaattimetroprojektissa on kysymys. Toisinpäin HKL on, yhtiön sitä itse ymmärtämättä, onnistunut ostamaan tuotteen, jota myyjä ei osaa rakentaa sovittuun hintaan.”

Siispä ollaan käräjillä.

Mutta hetkinen. Miten niin Siemens ei ole ymmärtänyt? Kai yhtiö nyt ensin otti selvää mitä se on lähdössä rakentamaan? ”En usko, että näin tapahtui. Siemens ainoastaan vastasi yhtiölle toimitettuun kirjalliseen tarjouspyyntöön.”

Aikamoista. Asiakirjojen laatimisessahan HKL:ää auttoi Siemenstaustainen Jörg Schütte. Eikö hän tiennyt miten paperit kirjoitetaan? ”Niinpä, hän ei enää taida olla kovin hyvässä huudossa.”

Jörg Schütte ei ole vastannut yhteydenottopyyntöihin. Myöskään HKL ei ole laittanut tikkua ristiin toimittaakseen hänet median jututettavaksi.

Soittajan mukaan tilanteeseen on päädytty koska Suomen hankintalainsäädäntö on mitä se on – eli täysin avoin tulkinnoille.

Kun loppulasku joskus tulee on se soittajan mukaan suunnilleen kohdallaan, sillä ”nyt työstetään kuitenkin sitä tuotetta, joka pitääkin rakentaa.”

Eli vahingossa on tilattu oikein? ”Juuri näin.” Hirveä soppa kuitenkin? ”Juuri näin.”

Mainokset

One thought on “Rallienglantia alusta loppuun

  1. Automaattimetron ongelmien alettua juristien yli on kävelty moneen kertaan. HKL:n pätevässä maineessa olevat juristit ymmärsivät jo kauan sitten, että peli on vihellettävä poikki. Vepsäläinen ja hänen apurinsa Lahdenranta haluavat kuitenkin automaattimetron hinnalla millä hyvänsä, joten näillä mennään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s