Märkä rätti

Pitkin edellisvuotta ihmeteltiin, ja luottamushenkilöt itsekin ihmettelivät, miten HKL:n johtokuntaa käytettiin kumileimasimena.

Päivän Hesarissa apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä näytäisi liittyneen leimasinta käyttävien joukkoon. Kyseessä Hakaniemen torin alle suunniteltu paikoitusluola.

Apu­lais­kau­pun­gin­joh­ta­ja Hannu Penttilä (sd) vie­nee hank­keen jo­ka ta­pauk­ses­sa kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pää­tet­tä­väk­si.

”Sil­loin voi­daan tes­ta­ta, mi­kä on kau­pun­gin to­del­li­nen kan­ta.”

Viesti on siis se, että lautakunnilla, johtokunnilla ja vastaavilla ei todellakaan ole mitään virkaa?

Tämä on täyttä pohjoiskoreaa, mutta ainakin nyt tiedämme.

Mainokset

4 thoughts on “Märkä rätti

  1. Ei tuo ole pohjoiskoreaa, vaan demokratiaa. Kaikki kaupunginhallituksen jäsenet ovat myös kaupunginvaltuutettuja ja kh:n voimasuhteet ovat samat kuin valtuustossa. Lautakuntien jäsenistä suuri osa ei ole edes valtuutettuja. Kansalaisena arvostan, että tärkeistä asioista päättävät itse valitsemamme edustajat. Sitä varten kaupunginhallituksen otto-oikeus on olemassa.

    1. Hyvä pointti, arvostan! Silti minusta Penttilän kommentti on arrogantti. Muistissa tietenkin juuri kevät-kesä 2012 ja HKL-johtokunta, joka puhisi pyhää vihaa kun johtokunnan yli käveltiin kahteen kertaan. Siitä analogia muuhun päätöksentekoon. Mielenkiintoista, vakavaa mutta kuitenkin lähes viihdettä.

  2. Kyseessähän on ohjattu demokratia. Valtuutetut ovat vain maallikoita, joita tulee suojella asioilta ja päätöksiltä, joita he eivät ymmärrä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s