Yhden miehen sota?

Kirjoitin kesäkuussa 2012 Kurt Bymanista ja Espoon metrojohtajien jokseenkin arrogantista vastauksesta valtuutettu Bymanin kysymykseen siitä, pitäisikö Länsimetro-projektin konsultoida ulkopuolisia asiantuntijoita.

Tiivistettynä kysymys kuului näin:

“mihin toimenpiteisiin kaupunginhallitus aikoo ryhtyä ja minkälaisia toimiohjeita antaa Länsimetro Oy:lle julkisuudessa esiintyneiden ongelmien, tietojen ja väitteiden johdosta, jotka ovat koskeneet metron automatisointia, toimivuutta, kapasiteettiä, aikataulujen pitävyyttä, liikennöintiä ja yhdysliikennettä sekä rahoitusta ja lainojen takaisinmaksua.”

Vastauksessaan Espoon kaupunginhallitus toteaa:

“Kaupunginhallitus ei harkitse kansainvälisen asiantuntijan palkkaamista antamaan lausuntoa tai neuvoja Länsimetron rakentamiseen liittyen, koska sellaiseen ei ole mitään tarvetta.”

Byman on jälleen julkisuudessa, tälläkin kertaa muutosvastaisena kaikkien kaavojen vastustajana. En ymmärrä miksi hän suostuu näihin juttuihin, joista saa taatusti enemmän kuraa kuin kiitosta. Tai ymmärrän kyllä. Ja kiitän. Bymanin heikkous on hänen puheliaisuutensa, moni valtuuston kokous ja hyväkin asia on vesittynyt jaarituksiin, mutta kun lukee hänen laatimiaan selvityspyyntöjä ja valituksia, löytyy niistä tutkiville toimittajille ja kaupunkilaisille usein paljon kallista ihmeteltävää. Tiedän tahoja jotka ovat täysin eri mieltä, mutta Byman on arvokas muillekin kuin omille äänestäjilleen.

Kun nyt miettii Niittykummun metroaseman linjauksia ja suunnitelmia kohdanneita yllättäviä muutostarpeita, ei voi välttyä ajatukselta, että ehkä joku ulkopuolinen asiantuntija olisi sittenkin huomannut tämänkin tarpeen jo vuosi sitten. Tai vielä aikaisemmin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s