Kehutaan välillä, hei!

Eduskunnan oikeusasiamiehen ärjäisy vapun alla oli siinä määrin raju, että innostuin tarkistamaan millä tavoin suhtautuminen Helsingin pelastuslaitoksen vaatimuksiin on talven mittaan muuttunut. Nimittäin aikaisemminhan HKL ei pelastuslaitoksen mukaan juurikaan korvaansa lotkauttanut vaatimuksille metroradan paremmasta turvallisuudesta.

No nyt on lotkauttanut.

Uusiin metrovaunuihin asennetaan sammutusjärjestelmä ja muutenkin vanhalla rataosuudella tehdään nyt niitä turvakartoituksia, jotka olisi pitänyt tehdä neljä vuotta sitten. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että ”suunnitelmat vanhan metron parantamiseksi etenevät hyvää vauhtia” ja neuvotteluyhteys on hyvä.

Mielestäni aivan loistavia uutisia!

Huomattavasti vähemmän hienoa on se, että HKL on nyt miettinyt myös sitä toista tekemääni tietopyyntöä reklamaatioista 39 vuorokautta. Ensimmäisen käsittelyhän kesti vähän rapiat neljä kuukautta ja johti rikosilmoitukseen. Julkisuuslain aikaraja kulkee kuukauden kohdalla (kun asiat ovat monimutkaisia ja tässä nimenosaisessa asiassa ei ole kyse siitä.)

Mainokset

2 thoughts on “Kehutaan välillä, hei!

  1. ”Nimittäin aikaisemminhan HKL ei pelastuslaitoksen mukaan juurikaan korvaansa lotkauttanut vaatimuksille metroradan paremmasta turvallisuudesta.”

    Kiinnostavaa on, että onkohan tämä ollut seurausta EOA:n päätöksestä vai asian tiimoilta olleesta julkisuudesta ylipäänsä?

    Merkille pantavaa on myös ollut, että EOA:n päätöksestä ei ole kuulunut julkisuudessa mitään kommentteja sen enempää HKL:n johdon tai johtokunnan, apulaiskaupunginjohtajan kuin Länsimetronkaan taholta. Mistähän syystä? Lieneekö laittanut jauhot liian pahasti suuhun vai mikä on ollut hiljaisuuden syynä. Ylimmän laillisuusvalvojan päätöksessä kun on melkoinen ristiriita sen kanssa, mitä HKL:n johtokunnalle kertoiltiin asioista vielä viime joulukuussa (ks. johtokunta 20.12.2012 § 6, liite 2).

  2. Pelastuslaitoksen arvio on, että sekä että. Siis julkisuudella ja tekeillä olleella ja sittemmin myös valmistuneella EOA:n päätöksellä on ollut vaikutusta suhtautumiseen. Se, että HKL, Länsimetro tai kaupungintalo ei omatoimisesti ota kantaa oikeusasiamiehen lausuntoon on ainakin mun mielestä täysin linjassa tähän astisen tiedottamisen kanssa. Ikään kuin hiljaa hyvä tulee. Vaikka ei tulekaan, mikä nyt on todistettu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s