On sopimuksia ja on sopimuksia

Tämän blogin aihetta sivuten mutta lähimmät vaihtoasemat mielessä luin Helsingin tarkastuslautakunnan tuoreen raportin uudestaan. Kiinnitin huomiota lautakunnan tiukkaan selostukseen ulkomainossopimuksesta.

Sopimus on ilmeisesti suoraaan sieltä ja vikaa on niin kaupungissa kuin mainosfirmassa. Kaupunki on erheensä myöntänyt. Vastuulliset hankinta”asiantuntijat” eivät tietojeni mukaan tee enää yhtään sopimusta ainakaan kaupungin laskuun.

HBL 14.5.2013

HBL 14.5.2013

Lyhyesti. Ulkomainossopimusta hierottiin yhden viraston seinien sisällä kun sitä olisi pitänyt olla sorvaamassa noin yhden käden sormien lukumäärän verran virastoja ja lautakuntia: kiinteistö-, rakennus- ja kaupunkisuunnitteluviraston lisäksi ainakin rakennustarkastus. Lisäksi hankintasopimuksen liitteenä ollut lista mahdollisista mainospaikoista julistettiin liikesalaisuudeksi, mikä ei mitenkään edesauttanut yhtään minkään asian selvittelyä. Sopparin arvo kaupungille on sellaiset 5,2 miljoonaa euroa vuodessa. Nyt näitä fyrkkoja ei ole näköpiirissä. Tai totta kai sieltä jotain tulee, mutta ilmeisesti olennaisesti vähemmän kuin toivottiin.

No miten tämä liittyyy automaattimetroprojektiin? Tietenkin siten, että tässäkin tapauksessa on sössitty hankinta-asiakirjojen kanssa, virastojen välisestä yhteistyöstä ei ollut tietoakaan ja eipä tuota julkisuuslakiakaan oiken tunneta. Ymmärrän hyvin, että rakenusvirastoa ja yleisten töiden lautakuntaa ketuttaa. Joutuvathan ne nyt siivoamaan muiden jäljet.

Uutiskommentissani (löytyy paperilehdestä) tartuin siihen, että tarkastuslautakunta näyttäisi käyneen tämän mainoskeiisin oikein huolella läpi. Ja miksei, onhan kyseessä potentiaalisesti noin 30 miljoonan euron tappio. Kuitenkin samassa raportissa on hyvin ylimalkainen selostus metroprojektin vaikeuksista joka lisäkis päättyy happamaan huomautukseen kaupunginhallitukselle – kaupunginhallituksen olisi pitänyt olla huolellisempi valvoessaan HKL:ää. Se on totta. Omaa rooliaan valvovana organisaationa lautakunta ei kuitenkaan pohdi, ei vaikka aikaa on ollut ainakin kuutisen vuotta.

Lue lisää: Ulkmoainossopimus, Hbl:ssä 14.5.2013

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s