Mitään ei tulosteta, osa 2

Kerroin marraskuussa aikaisemmin tapahtuneesta läheltä piti-tilanteesta. Juttuhan on edelleen siltä osin mysteeri, että itse tapahtumaa ei järjestävän seuran puolesta kiistetä mutta sen vakavuudesta on eri arvioita. On muun muassa olemassa valokuvia. Näistä on laakerivian dokumentoinnista tietopyynnön tehneelle Ilkka Levälle esitelty metrovarikolla joitakin. Kuvakokoelmasta puuttui kuitenkin eräs tai eräitä osia. Tämän tiedän tai tiedämme varmuudella. Se miten tämän tiedämme kuuluu lähdesuojan piiriin.

Väite viasta kertoneiden varoitusten ohittamisesta on myös jäänyt ikään kuin roikkumaan ilmaan. HKL kiistää siirtäneensä hälyttävän tietokoneen ”toiseen huoneeseen” mutta ei ole halukas esittelemään järjestelmiään. HKL:n mukaan laakerivika havaittiin normaalin huollon yhteydessä. Ajoissa.

Tapaukseen tai varoitusjärjestelmään ja sen tietojen dokumentoitiin liittyvää aineistoa ei anneta ulos. Tapauksen johdosta tehtyyn tietopyyntöön on vastattu kieltävästi. Se ei yllätä. Pyysinhän itse viime vuonna saada nähdä vikaraportit – siis junien myöhästymisestä laaditut selostukset. Ei tipu. Syy: Kun ne on niin hankala ottaa systeemistä esille. Ensimmäsiestä vastauksesta sain myös sen käsityksen että raportit ovat muistiinpanoihin rinnastettavaa materiaalia. Suttupapereita ei tarvitse julkistaa. Ihmetyttää ainoastaan miten voi olla mahdollista, että isossa liikenneyhtiössä kirjataan tämän tyyppisiä asioita keltaisille liimalappusille… No tämä post it- tai ruutupaperikuvio tietenkin sitten kiistettiin, mutta tulostamisen vaikeus ei.

Mainokset

2 thoughts on “Mitään ei tulosteta, osa 2

 1. Parahin Tommy. oheinen viitauksesui lähdesuojaan ja ikäänkuin vilppiin tuntuu oudolta.
  Tässä lainaus:

  ”Kerroin marraskuussa aikaisemmin tapahtuneesta läheltä piti-tilanteesta. Juttuhan on edelleen siltä osin mysteeri, että itse tapahtumaa ei järjestävän seuran puolesta kiistetä mutta sen vakavuudesta on eri arvioita. On muun muassa olemassa valokuvia. Näistä on laakerivian dokumentoinnista tietopyynnön tehneelle Ilkka Levälle esitelty metrovarikolla joitakin. Kuvakokoelmasta puuttui kuitenkin eräs tai eräitä osia. Tämän tiedän tai tiedämme varmuudella. Se miten tämän tiedämme kuuluu lähdesuojan piiriin.

  Minä lienen se ainoa mahdollinen ”vuotaja”. Kerroin kuvien näyttämisen lisäksi Ilkka Levälle, että kuvissa olisi pitänyt olla kuva, joka kertoo miten kaukana laakeri on matkustajaosaston lattiasta. Tätä kuvaa ei ollut kuvasarjassa. Syy selvisi myöhemmin. Ko. kuvassa ei ollut mitään vaurioon kuuluvaa, joten sitä ei vaurioraportin kuviin liitetty. Siinä vain näkyi se pitkä matka laakerin ja lattian välillä.

  Koska esitin kahden kesken kuvat Levälle, ei kukaan muu voi tietää mitä en esittänyt tai mitä esitin. Vauriosta otettiin varmaan useitakin kuvia, mutta raporttiin ei ole järkevää laittaa montaa ”samaa” kuvaa.

  Tutkivaa mutta ei hutkivaa journalismia kunnioittaen

  Tapio Hölttä
  ainakin vielä tänään metroliikennejohtaja

  PS pahoittelen viestin viipymistä, lomailin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s