Uusi johtokunta, vanhat kujeet

Alkaa asiat muistuttamaan taas toisiaan. Aika tarkkaan vuosi sitten apaulaiskaupunginjohtaja Sauri taikoi eräänä kauniina kesäsunnuntaina julkisuuteen tiedotteen jossa kerrotiin ns. etenemissopimuksesta. HKL:n johtokunta raivosi. Taas oli luottamushenkilöitä vedätetty.

Nyt taiotaan tohinalla esiin metron vartiointi -sopimus.

Kun HKL:n johtokunta nimenomaisesti vaati toukokuussa, että sopimusluonnos esitellään luottamushenkilöille ennen paperin allekirjoittamista ei se varmaankan ajatellut, että tenkkapooaikaa olisi ruhtinaalliset 12 tuntia (valveillaolo -aika plus miinus jokunen naksu). Mutta kuten kerrottua, talon tavoilla mennään… Aikamoista!

Mulla on nyt puhelin kuuma kuin hellankoukku. Käsitykseni mukaan puolet johtokunnasta on vaatinut ensi viikoksi ylimääräisen kokouksen jotta sopimuksen voisi käsitellä järkevästi. Se ei taas käy ”koska sopimusta hierovat korkeat virkamiehet aloittavat lomansa maanantaina” ja ”voihan siitä [sopimuksesta] keskustella sitten myöhemmin”.

Tietojeni mukaan avoinna on monia kysymyksiä joihin on yritetty saada vastausta, mutta nyt vastausaika loppuu kesken. Luottamushenkilöitä kiinnostaa muun muassa vartioinnin kustannusten jakautiminen. Esimerkiksi mitä tämä Palmiakuvio käytännössä maksaa HKL:lle? Puhutaan Palmialle annettavasta ”avoimesta valtakirjasta” jne.

Olen toki senkin kuullut, että sopimusluonnos ”on hyvä”.

Eli päämärä pyhittää keinot?

Ollaan takaisin lähtöruudussa, siinä samassa missä kaupungintalo toreilla kertoo avoimesta  päätöksenteosta ja hyvän hallinnon tärkeydestä.

Vartijasopimuksen allekirjoitus tapahtunee kello 14.30.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s