Tyylipisteet eivä kelvanneet

20130629-080947.jpg

HKL ja Palmia allekirjoittivat metrovartijoiden sopimuksen eilen. Maaliskuussa HKL:n johtokunta päätti, että sopimus pitää kilpailuttaa. Vähän tämän jälkeen kaupunginhallitus päätti, että ei pidä. Nyt kiistellään siitä, mitä kaupunginhallituksen päätös antaa valtuudet ”HKL:lle neuvotella ja päättää” tarkoittaa.

Johtokunnan enemmistön mielestä se tarkoittaa, että sopimuksen sisältö olisi pitänyt esitellä sille hyvissä ajoin ennen allekirjoitusta. Johtokunta evästi HKL:n johtoa toukokuussa. HKL:n toimitusjohtajan mielestä riittää, että johtokuntaa informoitiin noin vuorokausi ennen allekirjoitusta, joka tapahtui eilen.

Kiireestä on kahdenlaisia ja osin samansisältöisiä arvioita. Toimitusjohtaja Matti Lahdenranta sanoo, että sopimus olisi pitänyt tehdä jo aikoja sitten. ”Nyt Palmialle tulee kiire.” Toisten tietojen mukaan vaakakupissa painoi myös toimitusjohtajan kesäloma. Se kun alkoi nyt ja teki johtokunnan vaatiman ylimääräisen kokouksen mahdottomaksi. Tämä raivostuttaa mm. Ari Lehtistä (sdp):

– Varikolla on tehty pitkää päivää ja siirretty lomia jotta uudelleenrakennettujen metrojunien katsastukset saataisiin tehtyä määräajassa, hän sanoo ja täsmentää:

– Ei tässä arvovallasta ole kysymys. Ainoastaan siitä, että meillä oli sopimukseen liittyviä perusteltuja kysymyksiä. Niihin ei nyt saatu vastauksia.

Kysymykset liittyvät sopimuksen kustannuksiin ja vartijoiden lukumäärään.

Matti Lahdenranta tulkitsee kaupunginhallituksen huhtikuisen päätöksen niin, että vartijasopimus ei ole HKL:n johtokunnan päätettävissä.

– Se on selkeästi informaatioasia.

Kari Kälviä (vihr.) on eri mieltä.

– Kaupunginhallitus ei sanonut, että sopimusta ei saa tuoda johtokuntaan. Ja me nimenomaan halusimme, että näin toimitaan. Tässä on taas kävelty johtokunnan yli.

Tyylipisteitä ei jaa myöskään johtokunnan varapuheenjohtaja Riina Salonen (vas.).

– Tämän olisi voinut hoitaa toisinkin. Olisimme välttyneet ikäviltä jälkipuheilta.

Johtokunnan puheenjohtajaakin HKL:n johdon toiminta arveluttaa. Otso Kivekäs (vihr.) kuitenkin viime kädessä päätti, että ylimääräistä kokousta ei järjestetä.

– Katsoin, että kun kyseessä on informaatioasia ja sopimus on selkeä, voimme käydä sen läpi elokuussa kun seuraavan kerran kokoonnumme.

Kirjoitus perustuu HBL:ssä tänään 29.6.2013 julkaistuun uutiseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s