Missä rata siellä selitys

Meitä on siunattu hauskoilla päättäjillä. Yksi sanoo huterin perustein salattuun VR-diiliin sisältyvän ”korkeamman hallussa” olevia asioita, toinen väittää paperin kertovan jotain ”Ahvenanmaan rautatiehallinnosta.”

– Kun tällaisia asioita salataan, herää epäilys asoiden poliittisesta arkaluontoisuudesta. Tai sitten joku vain haluaa peitellä jotain. – Tomi Voutilainen, informaatio ja tietoteknologiaoikeuden professori, Itä-Suomen yliopisto, STT:n haastattelussa (julkaistu mm. Hbl:ssa la 25.7.2013)

Olen ilmeisesti sen verran naiivi, että edelleen hämmästyn kun poliitikko tai kunnan tai valtion virkakoneisto päättää salata asiakirjoja julkisuuslain ja varsinkin sen hengen vastaisesti. Kaiken lähtökohta on avoimuus, johan se on perustuslaissakin sanottu. Kreikkapapereiden piilottelua on selitelty jälkikäteen ja niin tehdään nytkin. Automaattimetron dokumentoinnista nyt puhumattakaan.

Oikeuskansleri voisi oma-aloitteisesti puuttua jatkuvaan sekoiluun. Hiljaista on. Median nostama ”kohu” vaimenee nopeasti ja kaikki jatkuu kuten ennenkin. Maan tapa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s