Toimii, ei toimi, toimii…

HKL:n johtokunnan esityslistan mukaan HKL luovuttaa huomenna maanantaina vielä yhden junan Siemensille automatisoitavaksi. Tämä siitä huolimatta, että edellinen satsi seisoo alvariinsa varikolla, mikä ymmärtääkseni on juuri se ehto minkä ei pitänyt täyttyä, jotta lisää kalustoa voitaisiin antaa saksalaisyhtiön käsittelyyn. Eli edellisten vaunujen pitää toimia liikenteessä moitteettomasti ennen kuin uusia luovutetaan. Näinhän ei ole ollut.

Asiakirjojen ja metroliikenteen johtajan selvityksen perusteella vaikuttaa siltä, että äänestys ja varsinkin keskustelu oli aivan paikallaan.

Automaattimetro.fi -sivustoa on ilmeisesti päivitetty edellisen kerran elokuun 19. päivä (tilanne tänään su 8.9. kello 11.40),

Mainokset

4 thoughts on “Toimii, ei toimi, toimii…

  1. Voi tuota kiirettä ja hätäilyä. Ei vaan haluta tehdä asioita kunnolla. Ja osa johtokunnasta ei halua kyseenalaistaa asioita.

    Mietitäänpä hetki automaattimetro.fi -sivuston yltiöpositiivista näkökulmaa. Heidän mielestäänhän projekti on pienistä ja odotetuista hankaluuksista huolimatta oikeastaan aikataulussa. Kun kerran ensimmäiset vaunuparit ovat selvittäneet katsastukset ja turvallisuustarkastukset, niin silloinhan ne ovat täysin kunnossa. Lievät ja mitättömät viat hoidetaan kuntoon, eivätkä ne vaikuta kokonaisuuteen.

    Näin ajateltunahan kritiikki automatisointia kohtaan on tietämättömien huutelua ja tyytymättömien ruikutusta. Tuntuu vaan yhä enemmän siltä ettei ”ketään” kiinnosta vaihtoehto: ”entäs jos se ei toimikaan”.

  2. Jos Siemensille luovutetaan lisää vaunuja suoraan vastoin johtokunnan päätöstä, niin mitkä ovat seuraukset? Kaipa siinä olisi virkavirheestä kysymys.

    1. Ja näin taitaa tapahtua, siillä päivän Hesarissa oli, että metro uhkaa tällä viikolla ruuhkautua, kun automatisoitu 80-luvun vaunu on ajokelvoton ja lisäksi HKL on luovuttamassa Siemensille ensimmäistä uudemmista junista automatisoitavaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s