Kaupungin vai kenen etu?

Yrityksen hallituksen tehtävänä on valvoa omistajan etuja. Hallitus nimittää ja tarpeen vaatiessa erottaa toimitusjohtajan. Periaate on sama valtion ja kuntien omistamissa liikelaitoksissa ja yhtiöissä. Paitsi, että niiden omistajia olemme me kaikki, sinä ja minä.

Mutta jos esimerkiksi HKL:n johtokunta haluaa eroon laitetoimittajasta, perustelee syyt julkisuudessa niin hyvin, että kaupunkilaisetkin ymmärtävät, ja antaa sopimuksen purkamisesta sitten ohjeet liikelaitoksen toimitusjohtajalle voi apulaiskaupunginjohtaja toimitusjohtajan avustamana sivuuttaa päätöksen ja vieläpä niin, että se tehdään johtokunnalta salassa. Näinhän tapahtui toukokuussa 2012 kun Siemensin kanssa solmittiin ns. Etenemissopimus.

Kuten tiedämme, on yllä selostettua kuviota perusteltu valtuuston tahdolla ja kaupunkilaisten edulla. Automaattimetroprojektin eduista ei ole päivitettyjä laskelmia, uusia ongelmia ja kustannuksia sen sijaan riittää sekä Espoossa että Helsingissä.

Tämä nyt tuli vaan mieleen seuratessa Arctia Shipping -farssia.

Mainokset

One thought on “Kaupungin vai kenen etu?

  1. Tommy kirjoittaa täyttä asiaa, näin se on mennyt. Ehkä projekti on suurissa vaikeuksissa myös, koska siltä puuttuu moraalinen oikeutus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s