Virkamies ei kaikkea viserrä

Mitä jos pata ei soimaakaan kattilaa vaan palkitsee sen? Näin kävi tänään.

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri on todellakin antanut kaupungintalolle kasvot, leppoisat ja hymyilevät. Pekka on siellä missä jengikin ja jengihän tykkää. Hän tiedottaa ja vastailee kysymyksiin ja vieläpä lähes 24/7. Kyllä tästä työstä tunnustus sietääkin saada.

Asian kääntöpuoli on se, että ei edes Pekka kerro kaikkea. Ongelmia piilotellaan pienemmissäkin kunnissa ja, kuten esimerkiksi automaattimetroprojekti, rakennusviraston lahjusvyyhti tai surullisen kuuluisat cityfillarit osoittavat, eivät ne huonot uutiset ulkomaailmaan kulje virastojen kautta isossakaan kaupungissa.

Ei ole realistista odottaa kaupungin kertovan sosiaalisesssa mediassa avoimesti ongelmista. Siis niistä isoista. Mikään organisaatio ei toimi niin, että se hipsii omasta aloitteestaan nurkkaan häpeämään. Tästä kirjoitinkin jo aikaisemmin.

Ainakin minusta olisi paikallaan että valtionhallintokin pohtisi näitä asioita palkitessaan viranhaltijoita viestinnällisistä taidoista. Epäkohtien esiin nostaminen on kuitenkin ennen kaikkea median tehtävä. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten nyt myönnetty tunnustus raportoidaan ns. valtamediassa. Sen ydintehtäviähän on julkishallinnon kriittinen seuraaminen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s