Länsimetroko jatkuu?

Sattumalta katsoin illalla uudistuneita Maikkarin uutisia kohdasta Länsimetro. Mukavasti pari tuhatta uteliasta uskaltautui turistikierrokselle maan alle. Jutussa toistettiin lisäksi Espoon toive valtion osallistumisesta Länsimetron jatkeen rahoitukseen. Ministeriöltä tarvittaisiin ihan pienen pieni signaali vain. Espoon kaupunginvaltuustohan on jo radan jatkeen hyväksynyt. Alkuunkin kuulemma päästään omin rahoin jos vain valtio jne.

Länsimetron jatkaminen Kivenlahteen kustantaa 770 miljoonaa euroa. Valtion osuudeksi Espoo kaavailee kolmannesta tästä summasta.

Maikkarin jutussa toistettiin myös väite siitä, että kustannukset nousevat 100 miljoonaa euroa, jos tunneliporukka koneineen ensin poistuu ja sitten kutsutaan takaisin. En väitä vastaan, voi pitää paikkansa. Koneet ja käyttäjät ovat varmasti kalliita.

Kysyin valtionosuudesta Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkiselta torstaina. Hänen mukaansa Espoo on kesäkuussa tehnyt virallisen anomuksen. Liikenneministeri Merja Kyllönen (Vas.) taas kertoi minulle syyskuun alussa, että hän ei voi ottaa asiaan kantaa koska ensin pitäisi olla anomus, eikä sellaista ainakaan hänen työpöydällään ole. Ja vaikka olisikin, ei valtakunnan varoja välttämättä tuosta vain myönnettä – sen verran solmussa on koko metroprojekti ja köysissä varsinkin sen johto.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s