Ei ollut kaikki tontut kotona

20131127-194600.jpg

Kävin kaupungintalolla. Valtuuston kokousten yhteydessä on kaikkein helpointa tavoittaa ”kaikki” asioista mahdollisesti jotain tietävät. Yritin tänään saada tolkkua aikaisemmassa kirjoituksessa mainitusta HKL:n hallintomalliselvityksestä. Siis sen, minkä väitetään olevan valtuuston tilaaman ja myös salaaman.

Valtuutettu Osku Pajamäki (SDP) oli lupauksensa mukaisesti yrittänyt onkia tietoja mutta hänen yrityksensä tyssäsivät siihen, että apulaiskaupunginjohtajat ja eräät muut keskeiset toimijat loistavat poissaolollaan. On lomia, matkoja y.m. Pajamäki lupasi palata asiaan. Uskon tähän.

Paikalla oli kuitenkin HKL:n johtokunnan puheenjohtaja Otso Kivekäs (Vihr.). Puheenjohtaja Kivekäs ei ollut läsnä johtokunnan edellisessä kokouksessa mutta on tietoinen hallintomalliselvityksestä liikkuvista huhuista.

Otso Kivekäs saa nyt itse tulla tänne suoraan lähetykseen oikomaan jos todistan väärin hänen lausumiaan: HKL:n johtokunta torppasi viime keväänä organisaatiouudistuksen. Nyt puhutaan hallintomalliselvityksestä. Viimeksi mainitun selvityksen perusteella päätetään ehkä tehdäänkö HKL:stä osakeyhtiö eli Oy Ab. Nythän se on liikelaitos.

Organisaatio ja hallinto kuitenkin liittyvät toisiinsa, joten ihmetyttää jos toista viedään eteenpäin ikään kuin toiseen kohdistunutta kritiikkiä ei olisi ollutkaan.

Hallintomalliselvityksen, tai ilmeisesti täydennetyn selvityksen, on teettänyt kaupungin konsernijaosto.

Epäselvää on edelleen se, missä määrin mainittu raportti on salattu ja kenen toimesta. Ja ehkä ennen kaikkea miksi? Siis jos se nyt on salattu. Seikkailtuani tovin bittiavaruudessa löysin tämän ja tämän. Asiakirjat ovat vuodelta 2010. Väsyneisiin silmiini ei kuitenkaan osunut asiasta merkintöjä konsernijaoston tämän vuoden julkisista esityslistoista. Merkillistä.

Lilja Tamminen (Vihr.), joka ”salaisesta selvityksestä” blogasi, on nyt oman ilmoituksensa mukaan tehnyt virallisen asiakirjapyynnön mikä sinänsä on hämmästyttävää – ei kai johtokunnan jäsenen tarvitse mennä kirjaamon kautta saadakseen lukea hallinnoimansa organisaation toimintaan liittyviä papereita? Toivottavasti Tamminen päivittää bloginsa, että saamme tietää – Muumeja mukaillen – Kuinkas sitten kävikään?

Mainokset

2 thoughts on “Ei ollut kaikki tontut kotona

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s