Satoja vai kymmeniä parkkipaikkoja?

Kirjoitukseni ”Espoolainen parkkipähkinä” viritti keskustelua. Tästä innostuneena tein nopean nettihaun, jonka perusteella Länsimetron asemien yhteyteen ainakin oltiin rakentamassa satojen autojen pysköintialueita. Siis oltiin, suunnitelma on vuodelta 2007 (kuva alla). Samantapaisiin lukuihin on päädytty vuotta myöhemmin julkaistussa selvityksessä.

liityntäpysäköinti_2007

Länsimetro Oy:n tuoreemmalta kysymyksiä & vastauksia -sivulta löytyy seuraavanlainen määritelmä:

”Kuinka suurelle automäärälle rakennetaan parkkitilaa eri asemille? Niittymaan ja Matinkylän kohdalla on maininta 300 auton parkkitiloista. Uskotteko tosiaan, että se riittää? Julkisen liikenteen käyttöä voitaisiin edistää sujuvalla liityntäpysäköinnillä.

Ensisijaisena tavoitteena on kevyen liikenteen ja liityntäbussiyhteyksien käyttö asemille tuloon. Sen lisäksi asemille tarjotaan liityntäpysäköintipaikkoja, joiden määrää rajoittavat paitsi rakentamiskustannukset myös käytettävissä oleva tila ja ympäröivä maankäyttö.”

Tuon perusteella vuoden 2007 ehdotuksesta ja 2008 selvityksestä pitää varmaan vähintään puolittaa parkkipakkoijen lukumäärä, ehkä jopa ottaa nolla pois? Puhuttaisiin siis kymmenistä eikä muutamista sadoista parkkiruuduista. Ainakaan parkkipaikkojen määrää ei olla kasvattamassa.

Kuten HSL:n sivuilta voi lukea on uuden liityntälinjaston suunnittelu edennyt pitkälle. Liityntäpysäköinnistä en sen sijaan löytänyt tuoretta tietoa, joten laitoin siitä heille kyselyn.

Mikä on kalliimpaa, se että rakennetaan tarpeeksi isoja liityntäpysäköintejä vai se, että jengi ajaa metrosta huolimatta autolla Helsingin keskustaan? Ja autoliikenteen kasvua käytetään sitten kätevästi perusteluna uudelle keskustan alittavalle jättitunnelille?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s