Tulossa on uusi musta maanantai

Elämme mielenkiintoisia aikoja. Hesarin haastattelussa Espoon kaupungin lakiasiainhoitaja, eli kaupungin johatava lakimies, Timo Kuismin kertoo miksi kaupunginhallitus ei ehdota edes huomautuksen antamista lahjusrikkomuksesta tuomitulle teknisen toimen johtajalle Olavi Loukolle.

Kuisminin mukaan esimerkiksi varoituksen mahdollisuutta ei punnita tekstissä, koska se ei olisi ”tuntunut sopivalta tässä tilanteessa”. Kuismin viittaa siihen, että varoitus tulee lain mukaan antaa viipymättä.

Kuisminin lausunto liittyy siis tähän esitykseen:

Kaupunginhallitus ehdottaa, että valtuusto merkitsee tiedoksi, ettei Korkein oikeus myöntänyt Olavi Loukolle valituslupaa, joten Helsingin hovioikeuden Loukolle tuomitsema sakkorangaistus lahjusrikkomuksesta jää pysyväksi. Samalla valtuusto toteaa, ettei asia anna aihetta enempiin toimenpiteisiin.

Jää nähtäväksi mitä Espoon kaupunginvaltuusto toteaa. ”Vaikka lahjusrikkomus on lahjustuomioista lievin, se on tyypiltään virkamiehille sopimaton ja osoittaa vakavaa virkamiehen velvoitteiden rikkomista”, sanoo työoikeuden professori Seppo Koskinen Helsingin Sanomissa.

Olavi Louko on Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Timo Kuismin Länsimetro Oy:n hallituksen sihteeri. 

1 thoughts on “Tulossa on uusi musta maanantai

  1. Näin Espoon kaupungin johtava lakimies ja Länsimetro Oy:n hallituksen sihteeri, Olavi Loukon ja Matti Lahdenrannan kaveri ja ilmiselvä hyvä veli -verkoston jäsen:

    ”Kuisminin mukaan esimerkiksi varoituksen mahdollisuutta ei punnita tekstissä, koska se ei olisi tuntunut sopivalta tässä tilanteessa. Kuismin viittaa siihen, että varoitus tulee lain mukaan antaa viipymättä.”

    Kuismin viittaa siihen, että varoitus tulee lain mukaan antaa viipymättä. Näin ne selitykset vaihtelevat. Aiemmin Espoossa oltiin sitä mieltä, että Olavi Loukon suhteen kurinpidollisia toimia mietitään vasta tuomion saatua lainvoiman. Pienet on piirit ja korruptio rehottaa, kun veljeä ei jätetä.

Jätä kommentti