Kuusi vuotta sitten…

20140112-111956.jpg

Kuvassa ote silloisen joukkoliikennelautakunnan esityslistasta. Asia nro 4, ”Hankepäätös Länsimetron toteuttamisesta”. Vertaa nyt.

Mainokset

3 thoughts on “Kuusi vuotta sitten…

  1. Jonkin aikaa tätä seurattuani tulee mieleen yksi kysymys: eikö Länsimetroa suunnitelleita ja asioista tähän asti päättäneitä henkilöitä voida millään perusteella haastaa oikeuteen? Pian käy niin että homma on housussa ja em. vastuuhenkilöt pukkaa horsmaa…

    1. Niinpä. Tiedän, että ainakin yksi mielenkiintoinen rikosilmoitus on tekeillä. Sen aikataulusta en osaa sanoa. Itse olen tehnyt keväällä 2013 sekä rikosilmoituksen että valittanut hallinto-oikeuteen metrohankkeen julkisuuteen liittyvistä asioista. Tutkinta on kesken. Ongelmana näissä on se, että kun kaupunkilainen viimein on ensin selvittänyt miten valitus, kantelu tai rikosilmoitus tehdään ja kenelle se osoitetaan ja sitten vielä odottaa päätöksiä, on kulunut kuukausia ja jopa vuosi tai enemmän. Ei näiden tekemisen pidäkään olla aivan yksinkertaista, mutta tällä hetkellä systeemin kääntöpuolesta hyötyvät eniten ne, joilla on myös eniten peiteltävää. Mahdolliset rangaistukset ovat kaiken lisäksi luokkaa moitteita tai pieniä sakkoja. Ainakaan mun mielestä tämä kaikki ei ole missään suhteessa aiheutettuihin taloudellisiin menetyksiin eikä ainakaan vahvista uskoa poliittiseen päätöksentekorjestelmään. Ongelma on iso. Metrohanke on vain yksi esimerkki luoja tietää kuinka monesta samankaltaisesta julkisesta hankinnasta tässä maassa. Ei ole mikään ihme, että fyrkat ei riitä kouluihin, tienpitoon eikä lastensairaalaan.

      1. Virkamiesten on mahdollista suhtautua näihin moite- ja sakkorangaistuksiin täysin välinpitämättömästi, koska ne sivuutetaan julkisuudessa tai uutisoidaan korkeintaan pikkumaininnoilla. Jos teot, joista moitteet ovat tulleet, käsiteltäisiin perusteellisesti mediassa, yleinen paheksunta pakottaisi virkamiehiä muuttamaan käytäntöjä. Tätä vain ei tunnu tapahtuvan. Hyvät suhteet kaupungin johtoon taitavat joillekin lehtitaloille olla tärkeämpiä kuin riippumaton uutisointi.

        Kynnys kanteluun on todella korkea. Itsekin olen istunut lehterillä, kun korkea virkamies esitti suoranaisia valheita valtuustolle, mutta kantelun tekemisen vaiva tuntuu suurelta sen todennäköisiin vaikutuksiin suhteutettuna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s