Apua! Nyt ne löysivät meidät

20140507-203418.jpg

Hieman huvittuneena olen seurannut tämän päiväistä ”metrokohua”. Ilmaisjakelulehti Helsingin Uutiset on löytänyt HKL:n johtokunnan huomisen esityslistan, minkä jutun Talouselämä on edelleen jakanut netissä ja mihin sitten Ylekin tarttui.
Ihmetystä ei aiheuta niinkään tämä myöhäisheränneisyys tai merkillinen tapa kertoa kuinka joku toinen toimitus on ensimmäisenä hoksannut jonkun julkisen paperin, vaan Länsimetro Oy:n toimitusjohtajan Matti Kokkisen Helsingin Uutisille antama lausunto. Kokkinen kertoo, että hän ei ollenkaan ymmärrä miten Siemens on päätynyt arvioon 11/2017 kun puhutaan Länsimetron liikenteen aloituksesta.

Kokkinen on aivan kujalla, tai sitten hän puhuu tietoisesti pehmoisia. On vaikea nähdä miten kyseisen metrohankkeen lankoja käsissään pitävän yhtiön toimitusjohtaja ei tietäisi laitetoimittajan aikatauluarvioista.

– Metron tekniset kysymykset on ratkaistu. Minulle jäi käsitys, että vaivan paikkoja ei ole jäänyt.

Jaa, ihanko totta?

Automaattimetron 8.5 tilannekatsaus.

ps. Johtokuntakuulumisia voi muuten kysellä suoraan vaikkapa HKL:n johtokunnan jäsen Kari Kälviältä (vihr) hänen ylläpitämällään FB-sivulla Pro Helsingin metro.

Mainokset

One thought on “Apua! Nyt ne löysivät meidät

  1. Kertoo surullisella tavalla median kyvystä seurata mitään vakavampia asioita vuonna 2014. Edes julkisia asiakirjoja ei osata lukea, vaan ne tulevat klikkausmedialle yllätyksenä. Samoin Kokkisen lausunto osoittaa, miten suvereenin aseman metropamput ovat itselleen hankkineet: voi puhua toimittajalle mitä tahansa paskaa. Eikä toimittajalla ole sen vertaa kompetenssia, että osaisi tuollaiseen möläytykseen esittää itsestäänselvän jatkokysymyksen: ”miten voitte väittää, että tekniset ongelmat on ratkaistu, kun tiedossa on, että ongelmat jatkuvat suurina?”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s