Berliinissä kaikki hyvin

HBL 040614

Muistatteko vielä miten HKL kertoi Siemensin haluavan lähes 11 miljoonaa euroa ”laiturioviratkaisusta”? Tottakai muistatte. Asiahan löytyy HKL:n johtokunnan tuoreimmalta esityslistalta joka on päivätty 28.5.

Tänään on julkisuuteen tuotettu mykistäviä uutisia Berliinistä. HKL:n sinne lentänyt johto on Siemensin kanssa käymissään neuvotteluissa onnistunut sopimaan riidat sillä tavalla, että Länsimetron liikenne ”käynnistyy elokuussa 2016”.

Koska on jokseenkin ihmeellistä, että aivan äskettäin noin 11 miljoonaa euroa kinunnut iso kansainvälinen yritys tuosta vain perääntyisi kiistassa yritin selvittää sovinnon yksityiskohtia. Täytyyhän niiden olla julkisia, onhan koko hanke ja hankintakin. Ei onnistunut. Apulaiskupunginjohtaja Pekka Sauri kertoo sen sijaan, että mahdolliset kustannukset tuodaan kyllä HKL:n johtokunnan ja valtuuston päätettäviksi.

Tästähän onkin kokemusta.

Hakemattakin tulee mieleen metrovarikon laajennus, joka käynnistettiin ilman valtuuston lupaa. Se heltisi totta kai kun ei enää muutakaan voitu.

Niin, kustannuksista vielä. STT:lle HKL:n toimitusjohtaja Matti Lahdenranta sanoo, että ”lisäkustannuksia ei ainakaan lähiaikoina ole näkyvissä.” Suomeksi se tarkoittanee, että uudet kiistat lisäkustannuksista siirretään jonon jatkoksi välimieskäsittelyyn jo menossa olevien riitojen lisäksi.

HBL 4.6.2014

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s