8010/R/32523/13

Otsikon numero- ja kirjainsarja on diaarinumero, tunniste joka on annettu HKL:n salatuista reklamaatiokirjeistä suoritetulle esitutkinnalle. Juttu on ollut syyteharkinnassa kuukausitolkulla ja poliisikin pähkäili sitä vuoden verran.

Lue tästä tutkintapyyntö.

Käsittääkseni esitutkintapöytäkirjan voi julistaa salaiseksi kahdesta syystä. Aineisto sisältää esim. liikesalaisuuksia tai sitten syyttäjä on tehnyt syyttämättäjättämispäätöksen.

Ehkä saan huomenna maanantaina tietää miksi aineisto on salattu. Ehkä en.

EDIT 30.6 klo 11.10: Syyttäjää ei ole vielä nimetty. Olen nyt pyytänyt poliisia toimittamaan minulle esitutkintapöytäkirjan.

EDIT klo 15.05: Poliisi ei luovuta esitutkintapöytäkirjaa koska ”en ole asianomistaja.” Kukahan sitten on? Selvitellään.

EDIT 2.7 Asianomistaja oli ”julkisuus”, nyt se on jälleen allekirjoittanut ja OTM Salokangas. Pöytäkirja on eilen luvattu toimittaa meille. Syyskuussa kuulemma tapahtuu. Silloin syyttäjä ottaa kantaa.

Mainokset

4 thoughts on “8010/R/32523/13

 1. Arvaus: päätöksenä on syyttämättä jättäminen, koska HKL ei ole viranomainen. Tai vaihtoehtoisesti epäilty rikos on vähäinen ja ehkä jo ehtinyt vanhentuakin…

  Vaan mistäpä sitä tietää..

  1. ”Ei viranomainen” olisikin mielenkiintoinen tulkinta. HKL on kuitenkin kovasti halunnut itse valvoa itseään esim. metroradan turvallisuuteen liittyen. Ei, en usko että tähän voi vedota. HKL on sama kuin Helsingin kaupunki eli kaupunkilaiseen nähden viranomainen.

   ”Vanhentunut” taas tapaus voisi olla siksi, että ensin HKL ei piitannut julkisuuslain aikarajoista ja sitten tutkinta ja syyteharkinta kestivät peräti 15 kk.

   ”Vähäpätöisyys” riippuu siitä, miten syyttäjä suhtautuu julkisuuslakiin ja hallintolakiin. Useita satoja reklamaatioita on salattu kokonaisuudessaan, Siemensin vaatimuksesta ja vieläpä HKL:ää uhkaillen. Tästähän on mustaa valkoisella.

   Menee mielenkiintoiseksi. No, kohta ollaan viisaampia

 2. Kansa ei ole asianomistaja missään metroveljien hankkeissa. Kansa vain maksaa. Metroveljillä on suvereeni yksinoikeus rahantuhlaukseensa, eikä siihen voi puuttua mitenkään. Mitä todistaa myös tämä tutkittu salailu ja sen hyväksyntä poliisia ja syyttäjää myöten.

  Kansa saa HKL:ltä ja HSL:ltä vain positiivista tietoa joukkoliikenteestä ja joukkoliikennehankkeista. Näin kansa pysyy tyytyväisenä, siis Euroopan tyytyväisimpänä. Kansa tyytyy, kaikki on hyvin, ja isot jätkät saavat rauhassa jatkaa hämäräbisneksiään. Tämä on Suomen yhteiskunnan tila.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s