Mordorin hallintoa

Viittasin kirjassani Rolf Dobellin havaintoon siitä, että isoilla rakennushankkeilla on ihan oma logiikkansa. Kun ne kallistuvat yli ymmärryksen tehdään ne kuitenkin valmiiksi ”koska niin paljon on jo investoitu.” Tämän blogin lukijoille lienee turha enää kertoa mitä tarkoitan.

Uponneiden kustannusten harhaa pitää yllä Dobellin mukaan harha johdonmukaisuudesta. On johdonmukaista jatkaa valitulla tiellä, sillä projektin keskeyttäminen aiheuttaisi ristiriidan ja ”ristiriidat ovat kauhistus”. – Paavo Rautio, HS pääkirjoitus 21.6.2012

Olin viime viikolla yhteydessä Valtiontalouden tarkastusvirastoon (VTV). Vaihdoin ajatuksia myös professori Matti Wibergin kanssa. Näistä ja eräistä muista keskusteluista lisää ensi viikolla kun olen puhunut vielä oikeusministerin kanssa. Olen edellä mainituille selostanut HBL:ssä 25.8 julkaistun kirjoituksen lähteineen (niitähän ovat Valtiovarainministeriö, Liikenne- ja viestintäministeriö, VTT, Rakennusteollisuus RT sekä Espoon kaupunki) ja myös kertonut niistä lähteistä, jotka eivät useista yhteydenottopyynnöistä ole välittäneet: valtiovarainministeri Rinne sekä pääministeri Stubb.

… VTV ja Wiberg ovat lievästi sanottuna huolissaan metrohankkeen päätösasiakirjoihin liittyvistä epäselvyyksistä, mutta niistä siis hieman myöhemmin…

Kerron tämän koska lauantain 30.8 HBL:n mielipidesivulla julkaistussa espoolaispoliitikon kirjoituksessa tehdään se havainto, että Länsimetro-hankkeen kaikki päätökset on kirjoittajan mukaan ”tehty muodollisesti oikein ja vieläpä suurella enemmistöllä.” Tämä asia on myös HBL:n uutissivuilla useasti todettu. 

Mielipidekirjoittaja on entinen päätoimittaja (Kyrkpressen, vastaa Kirkko ja kaupunki -lehteä) ja pääkirjoitustoimittaja (HBL). Hän ei sanallakaan pohdi mm. 25.8 esittämieni paljastusten merkitystä kansalaisen oikeusturvan kannalta, ei päätöksenteon läpinäkyvyyden kannalta eikä myöskään Espoon valtavien taloudellisten haasteiden kannalta. Hänen sanomansa on se, että on turhaa ”aggressiivisesti” jauhaa jo päätettyjä asioita koska ”Länsimetron rakentaminen mahdollistaa tulevaisuuden Espoon.”

Länsimetro saa toisin sanoen kirjoittajan mielestä maksaa ihan mitä vaan?

Helsinkiläisenä, ja muutenkin, olen eri mieltä.

Nimenomaan en ole metron (liikennemuotona, joukkojenkuljetusväline) vastustaja. Mutta en myöskään pidä tästä Mordorin hallinnosta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s