Oikeusministeriö: Vaikutusvallan väärinkäyttö kriminalisoitava

Oikeusministeriön työryhmä pohtii vuoden loppuun mennessä, tarvittaisiinko rikoslakiin pykälät vaikutusvallan kauppaamisesta ja väärinkäytöstä.

Kyseessä on oikeusministeriön ja Poliisihallituksen rahoittama korruption ongelma-alueita kartoittava tutkimushanke, jonka kautta toivottavasti saadaan syvällisempää tietoa suomalaisen korruption muodoista, levinneisyydestä ja siihen osallistuvista toimijoista.

Julkisuuteen eilen STT:n kautta putkahtanut ehdotus on jo saanut Keskusrikospoliisissa kannatusta. Koska Hyvä veli -verkostot jne. Silti joku, esimerkiksi Esko Aho, varmaan edelleen kysyy miksi, hv-kerhothan on hyvä juttu?

Tutkija Catharina Groop pohti asetelmaa oikeusministeriön sivustolla julkaistussa blogikirjoituksessa heinäkuussa näin:

(…) prosessiin pitäisi heittäytyä, sillä demokraattiseen vastuullisuusprosessiin osallistumalla voimme myötävaikuttaa korruption torjumiseen. Tämä taas on kaikkien edun mukaista, sillä korruptiolla on negatiivinen vaikutus yhteiskunnan taloudelliseen, poliittiseen ja sosiaaliseen kehitykseen sekä jokaisen kansalaisen mahdollisuuksiin hyvään elämään.

Kerroin viime viikolla yksityiskohtia siitä, miten rakennusteollisuuden lobbypaperit vaikuttivat hallituksen metropäätökseen. Lukuunottamatta yhtä yleisesti Kivenlahden metroa kannattavaa mielipidekirjoitusta mitään vastinetta tms. ei ole kuulunut eivätkä vastuulliset ministerit useista yhteydenottopyynnöistä huolimatta ole kommentoineet.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s