”Relevanttia on se paljonko se tulee maksamaan ja miten se rahoitetaan”

Ei, oikeusministeri ei puutu toisen ministeriön hallinonalaan kuuluviin asioihin. Ei puutu vaikka selvitin ministerille miksi ehkä pitäisi puuttua (hyvä hallinto, moraali ja etiikka). Palaan Anna-Maja Henrikssonin vastaukseen ja Valtiontalouden tarkastusviraston VTV:n minulle antamaan huolestuneeseen lausuntoon Espoon kaupunginvaltuuston 29.9. Suuren metrokokouksen alla. Valtiovarainministerin ja pääministerin suhteen olen toivoni menettänyt. Eivät halua ottaa kantaa. Useampi yhteydenottopyyntö on esitetty. Odotan edelleen liikenneministeri Paula Risikon (Kok.) kertovan mitä mieltä hän on Espoon metrohankkeen päätöksentekoon liittyvistä kiemuroista.

Espoon valtuusto keskustele Länsimetrosta jo huomenna kun esityslistalla on kesäkuussa tehty valtuustokysymys. Asiaa on paljon, vastauksia esitettyihin kysymyksiin aika vähän. Pelastusviranomaisia ja mm. Helsingin valtuuston metron turvallisuuteen liittyviä päätöksiä vähätellään. Onko vaikkapa valtuutettu Tiina Elo (vihr.) tyytyväinen Olavi Loukon selvitykseen? Lue tästä Valtuustokysymys Länsimetrosta aiheutuvien kustannusten kattamisesta yms.

Nyt tehdään metroa ja relevanttia on paljonko se tulee maksamaan ja miten se rahoitetaan. – Tiina Elo (vihr.) blogissaan 2.9.2014

Maanantain esityslistalla on myös paljon asiaa Espoon nopeasti heikkenevästä taloudesta. Miten se olisi vaikuttanut keskusteluun jos valtuutettu Bymanin ym. tekemä metrokysymys, asia nro 12, käsiteltäisiin ennen asiaa nro 6. Vuoden 2014 Seurantaraportti I ja siitä aiheutuvat toimenpiteet ja asiaa nro 7. Vuoden 2015 talousarvion sekä vuosien 2015 – 2017 taloussuunnitelman kehys?

Lainamäärän kasvu on ehdottomasti liian suuri. Konserniyhteisöjen verorahoituksella hoidettavien lainanlyhennysten ja korkojen voimakas kasvu on yksi syy emokaupungin tuloksen jäämiseen kestämättömän alhaiselle tasolle ja nopeaan velkaantumiseen. – Kehyslaskelmat, Espoon kaupunginhallitus 25.8.2014

Länsimetron kustannukset ovat ylittämässä kustannusarvion 17 prosentilla. – Tarkastuslautakunnan lausunto 27.8.2014

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s