Projekti ei nyt vaan liiku

Siinä se on kaikessa karmeudessaan HKL:n johtokunnan esityslistalla, Automaattimetron tilannekatsaus, lokakuu 2014.

On selvää, että tuolta pohjalta keskusteluissa jo kuukausikaupalla ollut korkean tason sitoutuminen, eli esimerkiksi kaupunginjohtaja Jussi Pajusen ja Siemensin korkeimman johtajan allekirjoittama sopimus siitä, että ”nyt hommat todella hoidetaan valmiiksi”, ei toteudu. Ehkä parempi niin? Sopimuksiahan on ennestään kaksi eli alkuperäinen hankintasopimus sekä surullisen kuuluisa Etenemissopimus, minkä perusteella juuri mikään ei edelleenkään varikolla liiku paitsi raha stadilaisen kukkarosta – niin, johonkin…

HKL toteaa, että metron automatisointiprojektin tilanne on kuitenkin edelleen toteutuksen osalta aikataulun suhteen kriittisellä polulla, erityisesti Länsimetron laituriovien toteutuksen sekä M100/M200-junien automatisoinnin osalta.

Viimeisimpien tietojen mukaan vanhojen junien automatisoinnissa on todellakin suuria ongelmia, mutta ei kuitenkaan sellaisia mitä ei rahalla ratkaistaisi. Ilmeisesti Siemens on nyt / edelleen kuskin paikalla. Kiistat siirrettäneen kätevästi välimiesoikeuden ratkaistavaksi, pois uteliaiden silmistä. Näin toimii avoin Helsinki. Ja kun asiasta kysyy on automaattinen vastaus ”liikesalaisuuksia”.

Kaupunginhallituksessa järjestetään maanantaina projektiin liittyen kuuleminen, vai onko se jo peräti kuulustelu, eikä sopimuksen purku vaihtoehtona ole ollenkaan pöllöimmästä päästä.

ps. Huomenna HBL:ssä HKL:n uuden toimarin haastattelu, ja mainoksista päätellen HS:n kuukausiliitteessä asiaa Länsimetrosta.

Mainokset

2 thoughts on “Projekti ei nyt vaan liiku

  1. Tiedätkö tarkemmin niistä Siemensin M100-koeleluvaunupareista? Ei ole matkustajaliikenteessä näkynyt todella pitkään aikaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s