”Asiallisesti pitää valmistella”

Malmin lentokentän puolesta järjestetty mielenilmaus adressinluovutuksineen oli menestys. Jatko on kansanedustajien ja ehkä myös oikeuskanslerin käsissä.

Liekö lähestyvät vaalit vai mikä saa kansanedustajat vaatimaan sekä tehtyjen päätösten perumista että parempia hankeselvityksiä? Asiaansa ajavan kansan puolesta toivon, että päättäjien toimintaa lupaavien puheenvuorojen tueksi tulee myös tekoja.

Kun kaupunkilaisten mielestä Malmia ja metroa yhdistää puutteelliset selvitykset ja valheet, yhdistää niitä päättäjien mielestä enemmistöpäätökset eli demokratia. Näin toimii systeemi. Ja siihen päälle Pisara-rata, jota ei ilmeisesti millään saa kannattavaksi mutta joka todennäköisesti kuitenkin rakennetaan koska se nyt vaan on hyvä juttu.

Malmin kentän lakkautuspäätöksen on siunannut hallitus, joten aivan kuten edustaja Kari Uotila (vas.) eduskunnan rappusilla totesi täytyy hallituksen, jos jonkun, päätös myös perua. Mielenosoituksen jälkeen jututtamani Christel Liljeström (rkp) taas sanoi, että tuskinpa hallitus tähän asiaan enää koskee, sillä pöydällä on niin paljon isompia asioita. Eli hänen mukaansa jo tehdyn lakkautuspäätöksen muuttaminen vaatisi yksittäisen kansanedustajan aloitteellisuutta vaikkapa eduskunnan kyselytunnilla. Odottelemme siis profiloituja ja harkittuja irtiottoja sekä sivistynyttä raivoa. Tosiaan, kohta on vaalit.

Pahoittelen videon kuvan ja äänen laatua. Filmille kuitenkin tallentui kokoomuksen, vasemmiston, rkp:n ja keskustan edustajien puheenvuorot eilisessä mielenosoituksessa.

 

 

Mainokset

3 thoughts on “”Asiallisesti pitää valmistella”

  1. Hienoa että laajennat tarkastelua muihinkin suurhankkeisiin. Pienen valtapiirin käytös on pöyhkeää ja mustan kääntäminen valkoiseksi muistuttaa lähimenneisyyden itäblokin meininkiä. Kyse ei olekaan ismistä, kaikki valtakoneistot muuttuvat itsevaltiaiksi, jos kansalaiset ja media eivät puutu niiden tekemisiin. Tähän on luisuttu Suomen pääkaupunkiseudulla.

  2. Tänään illalla on kolmen ministeriön kesken päätetty, että Malmi lopetetaan, länsimetroa jatketaan ja pisara on tehtävä. Asuntoministeri Viitanen hihkuu kuinka nyt saadaan edullisia asuntoja.

    Joten se siitä myötätunnosta, jota eduskuntaryhmät kävivät nyökyttelemässä Malmi-mielenosoituksessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s