Mitä sieltä vielä tulee?

Perjantaina Helsingissä vierailleet Siemenspomot ovat luvanneet jotakin, jota kuvaillaan ”positiivisena suuntana”, mutta jonka arvo automaattimetroprojektille on edelleen kaukana siitä mitä kaupunki haluaisi sen olevan. Uusia lukuja tai muita yksityiskohtia voi vuotaa julkisuuteen kaupunginhallituksen tämän iltaisen kokouksen jälkeen.

Etenemistä 2012-2014.

Etenemistä 2012-2014.

Projektin johtohenkilöt kertovat tiiviistä neuvotteluista ja jatkuvasta yhteydenpidosta. Ehkä keskusteluja ei kuitenkaan käydä? Kaupunginhallitukselle esitellyn ”Eteneminen automaattimetrohankkeessa” -raportin mukaan ”Siemensin esitystä on vaikea arvioida”.

 

Siemensin mukaan automaattimetron hinta on noussut yli 50 prosentilla verrattuna alkuperäiseen Helsingin hankintahintaan.

Siemensin tavoitehinta, ja HKL:n arvio siitä, pulpahtaa päätösasiakirjoihin 2,5 vuotta Etenemissopimuksen solmimisen jälkeen ja viikkoa ennen kuin automaattihanke uhataan haudata.

Etenemissopimuksen mukaan työt tehdään loppuun ja kustannuksista riidellään myöhemmin välimiesoikeudessa.

Mainokset

2 thoughts on “Mitä sieltä vielä tulee?

  1. ”Siemensin tavoitehinta, ja HKL:n arvio siitä, pulpahtaa päätösasiakirjoihin 2,5 vuotta Etenemissopimuksen solmimisen jälkeen ja viikkoa ennen kuin automaattihanke uhataan haudata.”

    VOI V…U, MINKÄ TEITTE, SAURI JA LAHDENRANTA.

  2. Uskomatonta. Eikö tässä maassa ole mitään tapaa saada tätä hullutusta poikki? Riitojen siirtäminen myöhemmäksi on kuin avoin valtakirja törsäykselle.

    Teettäisikö Sauri tai Lahdenranta itselleen vaikkapa omakotitalon tuollaisella sopimuksella? Ei tietenkään teettäisi. Mutta kun on kyse kansan rahoista, antaa palaa vaan.

    No suljetaan kouluja ja terveyskeskuksia, että saadaan näiden konnien ostokset + Guggenheim-palatsi ja Malmin törkyhintaiset paalutustyöt maksettua. Hyvä Suomi, hyvä Helsinki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s