”Laitonta toimintaa”

Olen reissussa ja aikataulut tien päällä ovat haastavat, joten kopsaan suoran tähän alle eilen sähköpostitse saapuneen lehdistötiedotteen, jonka muutamat huolestuneet Espoolaiset eilen julkaisivat. Nopean lehdistökatsauksen perusteella näyttäisi, että tiedotteessa mainittuja asioita ei ainakaan juuri nyt ole muualla käsitelty.

Lehdistötiedote ​​​​​​11.12.2014

LÄNSIMETRON JATKON TÖIDEN ALOITUS ON LAINVASTAISTA

Espoon valtuusto päätti 29.9.2014 antaa metron jatkon tehtäväksi Länsimetro Oy:lle tai perustettavalle uudelle yhtiölle. Samalla valtuusto teki kaksi metron jatkon rahoittamiseen liittyvää päätöstä. Olemme valittaneet kaikista kolmesta päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen 13.11.2014 määräaikaan menessä.

Helsingin hallinto-oikeus (HHO) on vastaanottanut ainakin neljä oikaisuvaatimusta valtuuston 29.9.2014 päätöksistä. HHO on lähettänyt oikaisuvaatimukset Espoon kaupungille lausunnoille. Siitä huolimatta Espoon rakennuslautakunta on 20.11.2014 antanut rakennusluvat neljälle metroaseman mannalaiselle työtunnelille (Kivenlahti, Espoonlahti, Soukka ja Kaitaa). Myös näistä päätöksistä valöitamme Helsingin hallinto-oikeuteen ja vaadimme niiden toimeenpanon välitöntä kieltämistä kuntalian 98 pykälän nojalla.

”Kuntalaki 98 §
Päätöksen täytäntöönpanokelpoisuus
Päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman. Täytäntöönpanoon ei kuitenkaan saa ryhtyä, jos oikaisuvaatimus tai valitus käy täytäntöönpanon johdosta hyödyttömäksi taikka jos oikaisuvaatimuksen käsittelevä toimielin tai valitusviranomainen kieltää täytäntöönpanon.

Olemme 1.12.2014 pyytäneet Espoon poliisilta virka-apua metron työtunneleiden aloitustöiden keskeyttämiseksi, toistaiseksi tuloksetta.

Vaadimme Espoon kaupungilta ja Länsimetro Oy:tä lain mukaista toimintaa ja kuntalain 98 § perusteella pidättäytymään valituksen alaisten töiden aloituksesta sekä keskeyttämään tietojemme mukaan Sammalvuoressa jo aloitetut puiden kaadot ja räjäytykset.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s