Peli kovenee Helsingissä

Hallussani olevan kirjeen perusteella Siemens on hyvin, hyvin vihainen. Yhtiön Suomen haaran ylin johto on tutustunut ja sisäistänyt HKL:n johtokunnan huomisen kokouksen päätösehdotuksen: Automaattisopimus lakkaa olemasta.

Siemensin mukaan HKL on ns. nesteessä. Ei mitään mahiksia oikeudessa. Ulkopuolinen voi käsittää tämän uhkauksena, samanlaisena kuin sen minkä yhtiö esitti kun minulle vuodettiin automaattimetroprojektin ongelmista yksityiskohtia. Silloinkin HKL:ää uhattiin oikeustoimilla mikäli tietovuotoja ei tilkitä.

Siemensin mukaan ongelmat johtuvat työn tilaajasta. Yhtiö ei tässäkään kirjeessä mainitse, että se katsasti ja hyväksyi Helsingin vanhat junat automatisoitavaksi. En tiedä onko tapahtuma myös kirjattu alkuperäiseen hankintasopimukseen, mutta koska olen tämän aika monta kertaa eri julkaisuissa kirjoittanut eikä se ole poikinut oikasuvaatimuksia eikä vastineita, oletan asian olevan kuten se on minulle selostettu ja luulen sen olevan. Eli ehkä HKL kuitenkin on vahvoilla.

Satoja kirjeita – reklamaatioita, valituksia – on sinkoillut Siemensin ja HKL:n väliä. Pyysin pari vuotta sitten muutamia satoja nähtäväkseni. En saanut koska ovat ”liikesalaisuuksia”. Ja tämä oli Siemensin kanta jota HKL, viranomainen, myötäili. Asia on edelleen poliisin ja syyttäjän harkinnassa.

Automaattimetroprojektin piti valmistua 2010. Vaikka HKL:kin varmasti on sössinyt, on vaikea ymmärtää miten syy fiaskoon olisi yksinomaan Helsingin kaupungissa.

Mainokset

3 thoughts on “Peli kovenee Helsingissä

  1. Nyt kai on kokous käynnissä. Toivottavasti Siemensin uhkailut eivät enää pelota johtokunnan jäseniä perääntymään. Ja toivottavasti virkamiehet tällä kertaa pitävät johtokunnan päätöksestä kiinni. HKL:n virkamieskunta kun ei varsinaisesti ole tunnettua siitä, että se yrittäisi kaikin keinoin toteuttaa johtokuntansa tahtoa…

    1. Ahdistuneen näköinen Sauri ilmoitti televisiossa vievänsä asian vielä tammikuussa kaupunginhallitukseen. Eli teoriassa on vielä mahdollisuus veljeilyyn ja kelkan kääntämiseen.

      1. Näin on. Mutta joulun metroihmettä ei odota kukaan, ei HKL:ssä eikä kaupunginhallituksessa. ”Läpihuutojuttu”, sanotaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s