Kaupungin metrotiedote

”Helsingin rakennus- ja ympäristötointa johtava apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri otti tänään kaupunginhallituksen käsiteltäväksi HKL:n päätöksen irtisanoa automaattimetron toteutusta koskevat sopimukset Siemensin kanssa. Asia tulee kaupunginhallituksen ratkaistavaksi 19. tammikuuta.

HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski kertoi kaupunginhallitukselle, että Siemens on tehnyt HKL:lle viime hetken tarjouksen, johon HKL on tehnyt vastatarjouksen. HKL on antanut Siemensille aikaa vastata HKL:n vastatarjoukseen perjantaihin saakka.

– Olemme tehneet tämän viimeisen yrityksen saadaksemme asiassa aikaan sovinnon”, sanoo Lehmuskoski.

HKL:n johtokunta päätti torstaina 18. joulukuuta oikeuttaa HKL:n purkamaan Helsingin metron automatisointia koskevat sopimukset, koska Siemens ei ole pystynyt esittämään aikataulultaan ja kustannuksiltaan hyväksyttävää automatisoinnin toteutussuunnitelmaa.

– Kaikissa tapauksissa HKL haluaa varmistaa, että länsimetron liikenne voidaan aloittaa mahdollisimman pian rakennustöiden valmistuttua syksyllä 2016”, toimitusjohtaja Lehmuskoski sanoo.”

Mainokset

6 thoughts on “Kaupungin metrotiedote

  1. Kaupunginhallituksen mukaan hyvin paljon pitää tapahtua ennenkuin metron automatisoinnissa jatketaan yhteistyötä Siemensin kanssa. Kyse on siitä voiko laitetoimittajaan luottaa.

  2. En missään vaiheessa uskonut, että tämä hullutus on ohi. Eikä näytä olleenkaan. Voiko enää kalliimpaa johtajaa Helsingillä olla kuin Sauri ja hänen hovinsa.

  3. HKL:n johtokunnan tulisi keskeyttää toimintansa, kun sille ei anneta työrauhaa eikä toimivaltaa, joka johtokunnalle itsestäänselvästi kuuluu. Helsingin poliittinen kulttuuri on mätä monella tasolla, mutta se saa vain jatkua ja jatkua. Palkkiovirkakaruselli pyörii: Räty, Männistö, Sauri, Sinnemäki, kohta Penttilä. Yksikään puolue ei nouse tätä vastaan, kun odottaa kiltisti omaa virkapalkintoaan. Erilaisissa sekoiluissa helsinkiläisten rahaa palaa käsittämättömiä määriä, mutta mitään muutosta kulttuuriin ei tapahdu. Uskomatonta.

  4. Sauri tulee kalliiksi veronmaksajille. Ja lisää samanlaisia palkataan, odotellaan vaan kun Sinnemäki pääsee toteuttamaan unelmiaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s