Malmin lentokenttä: Näin asetettiin työryhmä

Perustamiskutsun perusteella kiistely niin kutsutun Malmityöryhmän luonteesta voidaan lopettaa.

Viime päivinä fokus Malmin kentän tulevaisuudesta on siirtynyt itse aiheesta siihen, mikä on liikenneministeri Paula Risikon (kok.) koolle kutsuman aivojumppa-joukkueen status. Liikenne- ja viestintäministeriön viestintäpäällikkön mukaan mitään työryhmää ei ole virallisesti asetettu.

kuvakaappaus FBErillistä työryhmää asian selvittämiseksi ei nimitetty” ja ”tarkoituksena oli kuulla eri osapuolia”. Hallussani olevan sähköpostiviestin perusteella ei ole epäilystäkään, etteikö nimenomaan olisi asetettu työryhmä. Kun perustamiskutsu tulee valtion viranomaiselta (LVM:n ohjeistama ja valmoma Trafi), ja tästä on mustaa valkoisella, on vaikea ymmärtää miten ryhmän statuksen eli aseman voi jälkikäteen määritellä epäviralliseksi? Mainitun sähköpostiviestin liitteenä oli ehdotus Malmiryhmän toiminnan organisoimiseksi:

malmiryhmän perustamiskutsu

Ei tyylipisteitä. Liikenneministeri Paula Risikko (kok.) ei itse halua täsmentää tarkoitusperiään tai aikomuksiaan tai tehtyä selvitystä vaan kommentointi on annettu virkamiesten hoidettavaksi. Hyvin on sekavaa, tämäkin.

Mikään näkemäni, lukemani ja kuulemani julkisuuteen tavalla tai toisella toimitettu tieto tai asiakirja ei vahvista sitä käsitystä että Malmiryhmä olisi ihan keskenään ja vieläpä eripuraisesti sopinut alkuperäistä tehtävänantoa laajemmasta selvityksestä.

Foliohattu kenties ajattelee, että taustalla on tahoja joiden intresseissä on fokuksen siirtyminen lentotoiminnan jatkumisen mahdollisuuksista mihin tahansa muuhun aiheeseen. Intressit voisivat olla niitä tavanomaisia – taloudellisia. Naiivi realisti taas toteaa että hölmöläisten hommaa joka tapauksessa. Veronmaksaja puolestaan edellyttää, että kansan eduskunnan ja hallituksen kautta virkaansa nimittämä ministeri tulee itse julkisuuteen selvittämään asian?

2 thoughts on “Malmin lentokenttä: Näin asetettiin työryhmä

  1. Hei,
    Viranomaisen työryhmä asetetaan aina viranomaisen päätöksellä. Jos kyseessä on siis viranomaisen työryhmä, siitä löytyy kirjallinen asettamispäätös. Asettamispäätös on julkinen asiakirja, jonka kuka tahansa voi Trafista pyytää.

    Jos taas asettamispäätöstä ei löydy, ei kyseessä ole viranomaisen työryhmä. Viranomaisessa työryhmä ei tarkoita ihan samaa kuin arkikielessä, eli jotain porukkaa, joka tekee työtä yhdessä, vaan nimenomaisella päätöksellä lain mukaan asetettua väliaikaista elintä, jota pidetään itsessään viranomaisena.

    Eli ei muuta kuin asiakirjapyyntö Trafiin, niin asia selviää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s