Miksi taas?

Taisin jo mainitakin kesän korvalla HKL:n johtokuntaan tuotetusta automaattimetron hankeselvityksestä. Sen lisäksi että ratkotaan ongelmia joita ei ole, eikä ole näköpiirissä, on selvityksen ajoitus outo. Edellinen projekti lopetettiin naamat kurtussa joulukuussa 2014. Edelliselläkin kerralla haettiin lopullista ratkaisua pulmiin joita ei ollut. Kiire on kova.

Entä ne jo hukatut fyrkat?
HKL on juuri todennut tarvitsevansa reilut kaksi miljoonaa euroa ulkopuolisten lakiasiainpalvelujen hankkimiseen. Syynä on edellisestä automaattimetrohankkeesta koituneet ikävyydet. Mainitun parin miljoonan euron lisäksi pelissä ovat kaupunkilaisten kymmenet miljoonat eurot. Lisäksi kukaan ei ole laskenut menetetylle ajalle hintaa. Kuitenkin nimenomaan aikasäästön on sanottu olevan automatisoinnin keskeinen syy.

Mitään ei ole opittu?

Kaupungintalon johtavat juristitkin tietävät että viranomaisen päätäntävaltaa ei ulkoisteta. Silti metrohankkeen johtoporras, josta osa siis työskentelee samassa rakennuksessa stadin kyvykkäimpien juristien kanssa, hakkasi päätä seinään. Nyt meillä on hallinto-oikeuden päätös: metroasiakirjojen salailun on loputtava. Tämä päätös on muuten linjassa edellisen metrofarssin aikana tehtyyn oikeuden päätökseen, mikä vielä erikseen ihmetyttää – mitään ei ole opittu?

Automaattimetroa on rakennettu Helsinkiin 1970-luvun alkupuolelta lähtien. Tämän täytyy olla maailmanennätys ja tolkuttomuuden ylistys. Ja homma jatkuu.

Mikään kokemus ei puolla uuden automaattimetroprojektin käynnistämistä Helsingissä. Silti joku tai jotkut haluavat tehdä juuri sen. Mahdollista se on myös siksi että kukaan ei joudu vastuuseen mistään. Yksi lähti rennosti eläkkeelle palatakseen heti konsulttihommiin, toinen korjailee kukkaistutuksia, kolmas liukui muihin vastuullisiin tehtäviin jne. Kaveria ei jätetä.

Aiheesta keskustellaan mm. Facebookin ”Lisää kaupunkia Helsinkiin” -ryhmässä. Tässä ryhmän erään perustajajäsenen, tutkijan ja tunnetun vihreän päättäjän näkemys:

  

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s