Malmi: Ex-ministeri pysyy poissa julkisuudesta

Kuka teki mitä ja kenen valtuuttamana? Kiistely lentokenttäselvityksestä sataa rumasti Malmin alasajoa kannattavien laariin.

HBL 16.7.2015 Flygplatsministern tiger fortfarande

HBL160715Paula Risikko (kok.) ojensi joulukuussa 2014 liikenneministerin kätensä Malmin lentokentän toimijoille ja vaati Trafia käynnistämään parikin uutta selvitystä. Yhden näistä lopputulemana on se, että Helsinki-Malmilla on kuin onkin tulevaisuus nimenomaan lentokenttänä.

 

Päätelmä on mahdoton. Kenttä on jo päätetty muuttaa asuinalueeksi. Niinpä Korjulan ryhmäksikin nimetty Malmi 1 -työryhmän loppuraportti haudattiin touko-kesäkuussa 2015 kekseliäästi kinasteluun siitä, mitä ministeri oikeastaan oli tilannut, kuinka hän sen oli tehnyt ja miten on mahdollista että työryhmän fasilitaattorina toiminut Trafikin heräsi laajentuneeseen eli väärään tilannekuvaan vasta selvityksen tultua painosta.

Työryhmää ei koskaan asetettu virallisesti. Sellaista juhlallista asettamispaperia ei kirjaamosta löydy. Yllä mainitusta joulukuisesta tapaamisesta tehdyltä nauhoitukselta käy ilmi, että ei siellä nyt mitään kivaa terapiaryhmääkään oltu kokoamassa. Ja lopultahan jäseniksi saapui alan ammattilaisia mukaan lukien kolme Trafin edustajaa. Ei, kyseessä ei voi olla koko ryhmän väärinkäsitys.

Malmiairport 25.6 Ministeriö kiistää työryhmän muotoseikan perusteella

Entinen liikenneministeri Paula Risikko ei ole missään vaiheessa itse vaivautunut kommentoimaan käynnistämänsä hankkeen etenemistä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s