Mennään taas bussilla

Arvaamalla paras, sanoi jo Olavi Loukokin.

Muistaakseni metron laajennusta perusteltiin ennen muuta säästöillä. Säästyy aikaa esimerkiksi kun kaupunkilainen ajaa bussin sijasta metrolla. Lisäksi säästetään liikennöintikustannuksissa sillä bussien väitettiin olevan kalliimpia kuin metron. Espoon puolella säästettiin paitsi bussilinjojen lopettamisella myös asemalaiturien pituudessa.

Säästöä eli tuloa syntyy myös siitä kun radan varteen rakennetaan asuntoja ja työpaikkoja, varsinkin Espoossa. Ei tietenkään ole kulkupelin vika että on Ukrainan kriisi, pakolaisongelma ja maassa erittäin vaikea yleinen henkinen lama. Ne kaikki pienentävät halukkuutta sijoittaa ja rakentaa. Espoolaisen varman tiedon mukaan peltoon sijoitettu metroeuro kuitenkin poikii viisi euroa maan päällä. Metroa kutsutaankin Espoossa edelleen ja jatkuvasti mahdollisuuksien junaksi ja mertorataa kehityskäytäväksi.

Sekin ihmetyttää että alkukesästä Hesari uutisoi tutkimuksen jonka mukaan autoista siirtyy huomattavasti aiemmin luultua vähemmän väkeä metron matkustajiksi. Sanottiin, että ei pidä huolestua, että kyllä tämä tästä ajan myötä. Mutta nyt on sitten julkaistu uutta tietoa metron matkustajamääristä, joiden arvioidaan kehittyvän niin, että junat täyttyvät sekä idässä että lännessä jo 2020-luvun alussa. Uuden tiedon valaisemana Helsingin seudun liikenne HSL on päättänyt tuoda bussilinjat takaisin! Eli se mikä aikoinaan myytiin kaupunkilaisille säästöinä tarjoillaan nyt ruuhkia helpottavana parannuksena.

Mainokset

4 thoughts on “Mennään taas bussilla

  1. Älä ple tommoinen nihkeilijä, hei! Johan tässä alkaa vähiten paatuneet syylliset tuntea pistoa sydämissään.

    1. Mietin ihan samaa, että mitä hemmettiä mä mussutan, vanhoja muistelen tikku toisen silmässä! Täytyy heti lopettaa. Ja miksei. Johan tässä jokunen vuosi ja miljardi menikin.

  2. Kyllähän tässä touhussa on kaikki itänaapurin tiedotuspolitiikan ja italialaisen mafian piirteet. Kaikki metroon liittyvä on viimeisen kymmenen vuoden ajan epäonnistunut, mutta ainahan voi kansalle puhua paskaa, kyllä ne uskoo ja unohtaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s